Політична реклама

За переобладнання вантажних авто у пасажирські доведеться платити

2654 0
З початку цього року українці платимуть акциз за переобладнання вантажівок у пасажирські автомобілі. Таке рішення Верховної Ради вступило у дію 1 січня 2014 року.

За новий автомобіль з 2-літровим мотором слід сплатити 240 євро, а за такий же автомобіль старше 5 років – 4 000 євро. Приблизно такі суми можна було зекономити при ввезенні вантажних автомобілів, які цим податком не обкладались.

З 1 січня 2014 року акциз доведеться сплачувати і у випадку переобладнання транспортного засобу при поставці його на перший облік як вантажопасажирського автомобіля.

Згідно з Законом, крім підакцизних в даний час легкових і вантажопасажирських фургонів, акцизний збір буде стягуватися з власників за автомобілі, ввезені без його сплати (вантажні автомобілі, код УКТЗЕД 8704), які після переобладнання подають їх на реєстрацію до органів ДАІ у зв’язку зі зміною моделі як підакцизний легковий автомобіль (код 8703).

Зміни набирають чинності з 1 січня 2014 року.

Джерело: Варіанти

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!