За перевантажену вагу фур водіїв на Львівщині оштрафували на 70 тисяч євро

1544 0
Зараз на Львівщині є 5 місць для здійснення габаритно-вагового контролю.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

На автомобільних дорогах Львівської області облаштували 5 місць здійснення габаритно-вагового контролю. Вони знаходяться на дорозі Київ-Чоп поблизу Бродів, у селі Гамаліївка та на межі Стрийського і Миколаївського районів. Також на дорозі Тернопіль – Львів – Рава-Руська у селі Воля Висоцька та в напрямку Львів – Самбір –Ужгород у селі Лапаївка, повідомляє ЛОДА.

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучка, станом на сьогодні інспектори «Укртрансбезпеки» спільно з Національною поліцією зважили 11 877 транспортних засобів та виявили 207 порушень. Серед них – 189 фактів перевищення вагових обмежень, 16 фактів перевищення габаритних параметрів та 2 факти відмов від габаритно-вагового контролю.

Читайте також: Дорога за мільярд. Що відомо про автошлях між Жовквою та Кам'янка-Бузькою, який починають будувати

«У межах Великого дорожнього будівництва в області активно триває ремонтна кампанія. Водночас, важливо максимально захищати наші автошляхи і берегти їх від руйнування вантажівками. За проїзд автомобільними дорогами з перевищенням габаритно-вагових обмежень  відповідні органи наклали штрафи на суму понад 70 тисяч євро, до бюджету перерахували майже 130 тисяч гривень», – каже Юрій Бучко.

Щоб мінімізувати вплив людського фактора, Міністерство інфраструктури працює над створенням автоматизованої системи габаритно-вагового контролю.

Читайте також: У Львові планують побудувати середнє транспортне кільце. Для цього продовжать дві вулиці

За словами Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, сьогодні триває завершальний етап впровадження Weigh Control System, що забезпечуватиме автоматичний збір даних з WiM (зважування у русі), портів та стаціонарних комплексiв габаритно-вагового контролю, фотофіксацію відмови та розподіл надходжень від штрафів.

«Weigh Control System – це єдина система контролю зважування автотранспорту та аналізу руху на базі Центру обробки даних габаритно-вагового контролю Укртрансбезпеки. Її впровадження передбачає автоматичну фіксацію перевантажених транспортних засобів та притягнення до відповідальності за перевищення габаритно-вагових норм, а також планування ремонту та реконструкції дорожньої мережі на основі фактичних даних про транспортне навантаження та інтенсивність руху», – каже Владислав Криклій.

За його словами, стежити за актуальною інформацією про ГВК на основі даних з Weigh Control System можна на транспортному порталі електронних послуг, у розділі «Габаритно-ваговий контроль».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!