За перевищення швидкості у водіїв-боржників забиратимуть авто

1554 0
Причиною радикальних посилень щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення ПДР через значне перевищення швидкості, є резонансні ДТП.
Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

У водіїв-боржників, які не сплачують штрафи за суттєве перевищення швидкості на міських автошляхах, Державна виконавча служба вилучатиме транспортні засоби, йдеться на сайті Міністерства юстиції.

Читайте також: Не алкоголь. Якими є основні причини автотрощ на Львівщині та хто їх створює

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка, причиною таких радикальних посилень щодо боржників, які не сплачують штрафи за порушення ПДР через значне перевищення швидкості, є резонансні ДТП.

Вилучення авто у водіїв-боржників, які перевищують швидкість у містах, розпочнеться з Харкова, де, за попередніми даними Нацполіції, швидкість автомобілів порушників перевищувала позначку у 180 км на годину. Потім цю ініціативу буде реалізовано у столиці, а згодом – і по всій Україні.

Наразі умовною «цифрою реагування» визначили перевищення швидкості у 150 км на годину. У водіїв, які перевищать вказану швидкість у містах і не оплатять виписаний штраф, виконавча служба спільно з МВС буде вилучати автомобілі.

«Колеги з МВС систематизували певну інформацію щодо порушників, які перевищують швидкість на значні цифри (йдеться саме про стиль їзди в містах, а не на автошляхах). Як і прогнозувалось, такими порушниками є одні й ті ж самі люди. Тому у Мін’юсті вирішили долучитись до наведення порядку на дорогах, оскільки, як виявилось, любителі швидкої їзди водночас не дуже полюбляють сплачувати штрафи за такі порушення», – каже Андрій Гайченко.

Читайте також: На вулиці Княгині Ольги у Львові нанесли знак про обмеження швидкості

За його словами, якщо людина дозволяє собі їздити містом зі швидкістю у понад 150 км/год, то вона має за це відповідати. Особливо за умови, якщо вона не тільки порушує швидкісний режим, але й не сплачує штрафи за такі перевищення.

«Водії з такою манерою пересування піддають небезпеці звичайних громадян», – наголосив заступник міністра юстиції.

За даними Міністерства юстиції, у Харкові наразі таких «системних» порушників швидкісного режиму їзди налічується до 10 осіб, у Києві – до 30. Усього по Україні – майже півтори сотні водіїв.

Нагадаємо, що за дев’ять місяців цього року на території області зареєстрували понад 8,5 тисяч ДТП. Із них 1 419 пригод із постраждалими, в яких 164 людини загинуло. Але водіння у нетверезому стані не є основною причиною автоаварій. Детальніше про те, як виглядає типовий водій-учасник аварій, де найбільш небезпечні ділянки на Львівщині та у Львові і які основні причини автотрощ, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!