Політична реклама

За підпал сухостою львів'ян можуть оштрафувати до 340 гривень

1655 0
Головне управління ДСНС України у Львівській області просить мешканців міста та області бути свідомими та обережними під час відпочинку на природі чи проведенні господарських робіт.

В умовах високої температури та відсутності дощів, недбало кинутий сірник, недопалок або пустощі дітей з вогнем є сер­йозною загрозою– полум’я з сухостою або сміття може перекинутися на зелені насадження: парки, лісосмуги і навіть на житлові будинки та господарські прибудови, - повідомляє прес-служба відомства. Дим від сміттєзвалищ завдає шкоди здоров’ю людей та екології.

За підпал сухостою передбачена адміністративна відповідальність. Згідно із статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення, за такі дії передбачені штрафи від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (170–340 гривень), а для посадовців – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів.

За деяких обставин за підпал може бути порушена і кримінальна справа. Кримінальний кодекс України передбачає за такий злочин позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!