За підрив салону в центрі Львова суд позбавив волі двох чоловіків

1384 0
Чоловіки потрапили в салон, розпилили в обличчя працівницям газовий балончик, а тоді вчинили вибух у приміщенні.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

47-річного мешканця Одеси та 31-річного мешканця Києва визнали винними у вчиненні хуліганства та умисному знищенні й пошкодженні майна (ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 194  КК України). Їм призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі кожному.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Прокурори в суді довели, що у листопаді 2021 року засудженні обманом проникли у салон косметології, що знаходився у центрі міста Львова. У цей час там знаходились три працівниці та відвідувачка», – йдеться у повідомленні.

Зайшовши у салон, чоловіки напали на працівниць, розпилили їм в обличчя газовий балончик. Після чого нападники розлили невідому речовину по всьому приміщенні та вчинили вибух, зазначають у прокуратурі.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Внаслідок вибуху та неконтрольованого поширення вогню у салоні косметології було пошкоджено стіни приміщення, обладнання та інше майно, внаслідок чого він припинив функціонування.

Про який саме йдеться салон у прокуратурі не вказують, однак у 2021 році з місця події публікували фото з салону краси на вул. Шота Руставелі. Факт злочину тоді Tvoemisto.tv підтверджували у поліції. Ймовірно, йдеться саме про це приміщення. 

Нагадаємо, що у Львові лікарку засудили до 4 років ув'язнення. Сихівський районний суд Львова визнав її винною у зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України). Прокурори довели, що 37-річна засуджена висунула пацієнту протиправну вимогу – 8000 тисяч доларів за медичні довідки, які продовжать групу інвалідності та дозволять військовому отримати передбачену законодавством одноразову матеріальну виплату. При цьому медпрацівниця обіцяла учаснику АТО вплинути на військово-лікарську комісію, яка і ухвалить відповідне рішення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!