Суд арештував рухоме і нерухоме майно підприємств Медведчука і Козака на Львівщині

1544 0
Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, з них одна – на Київщині і решта на території Львівської області.
фото: теруправління ДБР у Львові

фото: теруправління ДБР у Львові

За ініціативи Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові суд наклав арешт на корпоративні права, рахунки, на яких понад 40 млн грн, та на суб’єкти господарювання, що належать родичам депутатів від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родиною підсанкційних депутатів, працівники ДБР Львова провели у середу, 4 травня. Слідчі дії відбувалися за шістьома адресами, з них одна – на Київщині, а решта на території Львівської області.

Читайте також: Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку оголосили підозру у державній зраді

Під час обшуків вилучили матеріальні цінності (картини, предмети антикваріату, інші коштовності) щодо яких буде ініційоване питання про їх подальшу передачу в Національне агентство з управління активами.

Обшуки відбуваються у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою, порушенні правил охорони або використання надр та відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом (ст. 364, 209, 240 КК України).

Читайте також: Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань 27 квітня провело обшуки 30 об'єктів нерухомості на Львівщині, що належать соратнику Віктора Медведчука, нардепу «Опозиційної платформи – За життя», утікачу Тарасу Козаку. Зокрема, йшлося і про його будинок в Сокільниках біля Львова.

Ще у травні 2021 року генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді голові політради партії Опозиційної платформи «За життя» Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Попередньо 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Також на 5 років запровадили санкції проти його каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов’язують із нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком. 

Детальніше про те, що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!