Політична реклама

За подвійне громадянство в Україні тепер штрафуватимуть

1179 0
Учора ввечері, 2 жовтня, Верховна Рада встановила штрафи за приховування факту отримання іноземного громадянства.

Зокрема, закон встановлює, що неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, який добровільно отримав іноземне громадянство (підданство), а також копії документів про громадянство тягне за собою стягнення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При цьому ті самі дії, скоєні чиновниками органів державної влади або місцевого самоврядування, тягнуть за собою стягнення штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Документ також встановлює, що громадянство України не може отримати людина, яка скоїла злочин проти людства чи здійснювала геноцид. Крім того, паспорт громадянина України не отримають засуджені за здійснення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Джерело: Кореспондент

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!