Викладачу «Львівської політехніки» виписали догану за порнозображення на контрольних

1697 0
За рішенням комісії з етики, викладач отримав догану і продовжує працювати у виші.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Викладач Національного університету «Львівська політехніка», якого звинувачують у тому, що влаштував першокурсникам контрольну, під час якої програма демонструвала порнографічні зображення, отримав догану. Він  залишається працювати у виші. Про це у коментарі Тvoemisto.tv  повідомила керівниця Центру комунікацій «Львівської політехніки» Наталія Павлишин.

Читайте також: Викладача «Львівської політехніки» звинувачують у демонстрації порнозображень. Поліція проводить перевірку

За її словами, комісія з етики, яку зібрали у виші, аналізувала дії і методику викладання Дмитра Зербіно. Упродовж цього часу він був відсторонений.

«Є наказ, у січні викладачеві висловили догану за використання неапробованих навчальних матеріалів. Вона буде записана у трудовій книжці. Він залишається працювати у виші, звичайно, не за тими методами, за якими працював», – каже Наталія Павлишин.

Також попередження від комісії отримали директор Інституту комп’ютерних наук, де викладає Зербіно, завідувач кафедри та голова науково-методичної комісії.

Правоохоронці Галицького райвідділу поліції також проводили перевірку дій викладача, Тvoemisto.tv звернулось із запитом у поліцію, аби довідатися про результати перевірки.

Читайте також: «Моє тіло – моє діло». Як у Львові запроваджують сексуальну освіту для дошкільнят

Нагадаємо, про особливу контрольну для студентів-першокурсників Інституту комп’ютерних наук на своїй сторінці у Фейсбук написала Наталія Кіндратів, вона випускниця «Політехніки», журналістка. Дівчина розповіла, що під час тесту, який студенти проходили дистанційно, після кожного завдання програма демонструвала зображення порнографічного характеру.  

Тvoemisto.tv отримало відеозапис онлайн-заняття студентів першого курсу. На відео студент запитує викладача, навіщо він вставив у програму тестувань зображення із порно. Викладач пояснив, що це не порно-файли, а релаксійні картинки, які пов’язані зі зняттям стресу. Він каже, що студенти «мають право закривати очі чи відвертатися від екрану». Каже, що зображення він використовує за японською методикою навчання, відповідно до якої, людина повинна навчатися із задоволенням. 

Згодом деякі студенти «Львівської політехніки» висловили підтримку викладачеві, якого звинуватили у поширенні порнозображень. Відповідну заяву опублікували на сайті вишу.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!