Львів'янина можуть оштрафувати на 170 тис. грн за пошкодження єврейської фрески

3547 0
Якщо виявиться, що ці дії вчинила юридична особа, то сума штрафу становитиме 170 тис. грн. Якщо фреску пошкодив місцевий мешканець, то йому загрожує штраф у 1700 грн.
Фото: Milanaa Waterman

Фото: Milanaa Waterman

Мешканцю Львова, який пошкодив старовинний стінопис залишків єврейської синагоги «Зіхрон Йозеф», самовільно встановивши пластикове вікно, загрожує штраф. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Наступного тижня його запросять на засідання адміністративної комісії, яка розглядає порушення у сфері охорони культурної спадщини. Якщо виявиться, що ці дії вчинила юридична особа, то сума штрафу становитиме 170 тис. грн. Якщо фреску пошкодив місцевий житель, то йому загрожує штраф у 1700 грн.

«Ми запросимо його на засідання комісії та розпитаємо його аргументації таких дій, після чого винесемо своє рішення. Також управління охорони історичного середовища почало підготовку документів щодо включення цього будинку до реєстру пам’яток архітектури», – повідомив Андрій Москаленко.

Читайте також: За нищення історичних пам’яток у Львові каратимуть на суму до 170 тисяч

Крім цього, комісія Шевченківської райадміністрації проведе загальне обстеження тильної частини будинку, де розміщений старовинний єврейський стінопис, на предмет інших порушень.

Нагадаємо, мешканець Львова пошкодив фреску, яка є частиною залишків старовинної синагоги «Зіхрон Йозеф», самовільно встановивши пластикове вікно.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!