За проголошення незалежності України сьогодні б проголосували 97% українців

931 0
Також 93% українців впевнені, що Україна зможе відбити напад росії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Якби сьогодні перед українцями стояв вибір підтримати проголошення незалежності України, то абсолютна більшість (86% однозначно і 11% скоріше) зробили б це. У порівнянні з минулим роком цей показник зріс з 80 до 97%, а у 2012 він становив 62%. Про це йдеться у результатах опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 17-18 серпня.

Абсолютна більшість українців (93%) впевнені, що Україна зможе відбити напад росії. Близько 60% зазначили, що для перемоги у війні необхідний більш тривалий час: 20% вважають, що необхідно понад рік, 40% – від пів року до року. Водночас майже чверть оцінюють необхідний для перемоги час до кількох місяців. 

Читайте також: 54% українців мають близьких і родичів, які воюють на фронті

Соціологи також запитали респондентів, яку емоцію вони найчастіше відчувають, думаючи про Україну. 75% відповіли, що гордість. Серед інших варіантів відповідей – сум (29%) та радість (26%). Близько 10% відчувають зацікавлення або страх. Сум за країну відносно частіше відчувають мешканці півдня та жінки. Страх – жінки та бідніші категорії населення.

Додамо, що опитування провели серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Опитали загалом 1000 респондентів метод телефонного інтерв'ю.

Нагадаємо, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, 79% українців вважають, що між Україною та росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Водночас 11% громадян мають бачення, що Україна і росія повинні бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз та митниць. Ще 1% респондентів виступають за об’єднання в одну державу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!