За проєкт нового корпусу львівського ОХМАТДИТу віддадуть майже 20 мільйонів гривень

1452 0
Проєкт нового хірургічного корпусу розроблятиме державне підприємство.

За виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво нового хірургічного корпусу обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ управління капітального будівництва ЛОДА віддасть 19,7 млн грн. Переможцем тендеру на Prozorro стало державне підприємство Державний інститут проєктування міст «Містопроєкт».

Читайте також: У Львові збудують нове хірургічне відділення ОХМАТДИТу на 250 ліжкомісць

Проєкт розробник має представити до 1 квітня 2022 року. Йдеться про будівництво хірургічного відділення на 250 ліжок, який планують звести на вул. Джорджа Вашингтона, 6 у Львові. Раніше заступник голови ЛОДА Юрій Бучко повідомляв Tvoemisto.tv, що прогнозовані терміни будівництва нового корпусу лікарні – 2022-2025 роки, однак це також залежить від підрядника, який виконуватиме роботи, та від фінансування – попередньо воно становить близько 1,5 млрд грн.

Як пишуть «Наші гроші», новий корпус розрахований на 225 ліжок стаціонарного відділення та 25 ліжок відділення інтенсивної терапії. Загалом будівля вміщуватиме адміністративний блок, лабораторію та 13 відділень. Крім того, тут буде готель для проживання батьків, зал для конференцій з телемедициною, їдальня для персоналу та відвідувачів. Також підземний паркінг, гелікоптерний майданчик та зона відпочинку для дітей на території лікарні.

У відділеннях планують облаштувати п’ятимісні операційні палати, дво- та одномісні палати, навчальні кімнати, ігрові зони, кімнати для підігріву їжі та для відпочинку персоналу. У реабілітаційному відділенні буде зал з тренажерами для реабілітації, гідромасажна ванна та басейн.

Максимальна кількість місць передбачена у відділенні голови та шиї – 40 ліжок, з них 15 отоларингологічних, 10 офтальмологічних, 5 ліжок щелепно-лицевої хірургії. У відділеннях ортопедії та травматології, а також в другому хірургічному відділенні буде по 35 ліжок. Водночас перше хірургічне відділення розраховано на 30 місць, з яких 25 загальнохірургічних та 5 гінекологічних.

Крім того, у новому корпусі буде відділення фетальної хірургії, хірургії новонароджених, недоношених та дітей до трьох місяців. Урологічне відділення передбачено на 25 ліжок, у відділеннях раннього дитинства та інфекційному створять по 20 ліжок. Інтенсивна терапія новонароджених розрахована на 12 ліжок. Тут буде мала операційна, а також працювати виїзна бригада. Найменше місць буде у відділенні анестезіології – 9 ліжок.

Читайте також: Недовіра директорці. Що відбувається у львівському ОХМАТДИТі

Окрім того, корпус матиме відділення екстреної медичної допомоги з двома операційними та реанімаційними, медобладнанням, ігровою кімнатою та з обладнаним приміщенням для годування грудьми. Тут будуть три окремі входи: під’їзди для автомобілів швидкої допомоги, для пацієнтів та окремий вхід в палати, та операційний блок.

Передбачено шість операційних з під’єднанням до телемедицини, післяопераційна палата на 8 ліжок з моніторами, кімната для введення наркозу в присутності батьків.

Додамо, що державне підприємство «Містопроєкт» зареєстроване у Львові та спеціалізується на архітектурній діяльності. Упродовж 2021-2022 років воно отримало державних замовлень на 24 млн грн. Зокрема, договір на проєктування хірургічного корпусу ОХМАТДИТу є найбільшим. Серед інших великих угод – розробка змін до зонінгу в межах житлового району Під Голоском за 840 тис. грн. Та коригування проєктно-кошторисної документації будівництва дитячої туристичної бази у Львові за 800 тис. грн.

Нагадаємо, що у львівському ОХМАТДИТі заступники директорки та більшість керівників відділень ініціюють звільнення з посади нинішньої очільниці лікарні Олександри Бурди. Таку заяву пояснюють результатами неефективного управління та відсутністю будь-якої стратегії розвитку закладу. Сама ж директорка вважає, що проблеми виникли не через погану роботу, насправді в цьому є політичний інтерес. Також чиновники знову заговорили про приєднання ОХМАТДИТу до Чорнобильської лікарні. Tvoemisto.tv з’ясовувало, що насправді відбувається в обласній дитячій лікарні.

Нещодавно звіт директорки лікарні заслухали на профільній комісії ЛОР та визнали роботу Олександри Бурди незадовільною. Тепер на сесії оцінку мають дати обласні депутати.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!