Радник Садового претендує на приміщення колишніх залізничних кас у центрі Львова

2404 0
Переможця спеціальна комісія ЛМР визначить до кінця лютого цього року.
фото: вікторія савіцька

фото: вікторія савіцька

За приміщення колишніх залізничних кас на вул. Академіка Гнатюка, 20-22 позмагаються три видавництва – два зі Львова та одне із Києва. Сьогодні, 8 лютого, у Львівській міській раді офіційно їх представили. Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, за право боротимуться «Видавництво Старого Лева» (Львів), Видавництво «Човен» (Львів) та «Дух і Літера» (Київ).

Уже наступного тижня комісія має заслухати презентації учасників інвестиційного конкурсу, їхнє бачення облаштування простору, а переможця спеціальна комісія ЛМР визначить до кінця лютого цього року.  

За даними Youcontrol, ТОВ «Видавництво Старого Лева» зареєстроване у Львові на площі Ринок, 14 та основний вид діяльності – друкування книг. Засновниками юридичної особи є Мар’яна Савка та «Холдинг емоцій «!FEST». Кінцевою бенефіціарною власницею теж є Мар’яна Савка. Водночас кінцевими бенефіціарними власниками «Холдингу емоцій «!FEST», діяльність якого сфокусована здебільшого на торгівлі та ресторанному бізнесі, є Андрій Худо та Дмитро Герасімов.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Видавництво «Човен», що теж позмагається за приміщення на Гнатюка, презентували у 2017 році на V «Львівському медіафорумі». Тоді зазначали, що воно спеціалізуватиметься на репортажній та документальній літературі. ТОВ «Видавництво Львівського медіафоруму« зареєстроване у Львові на вул. Костюшка, 18, основний вид діяльності –видання книг. Кінцевими бенефіціарними власниками є позаштатний радник міського голови Львова та і співзасновник видавництва Остап Процик, що у 2006-2010 керував управлінням інформаційної політики і зовнішніх відносин ЛМР, та медіаексперт та співзасновник видавництва Ігор Балинський.

А ГО «Науково-видавниче обєднання «Дух і літера» зареєстроване у Києві на вул. Дегтярівській, 6. Серед засновників – Костянтин Сігов – директор Центру Європейських гуманітарних досліджень Національного університету «Києво-Могилянська академія» та науково-видавничого об'єднання «Дух і Літера», головний редактор часопису «Дух і Літера», а також Леонід Фінберг – соціолог, із 2006 року і до тепер – директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, головний редактор видавництва «Дух і Літера» Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Читайте також: «Сліпі не можуть жити серед сліпих». Репортаж з аварійного будинку для незрячих

Додамо, основні умови інвестування полягають в тому, що інвестор зобов’язаний протягом 2 років з дати підписання договору ввести в експлуатацію книгарню, інвестувати в об’єкт та створення книгарні з читацьким залом та мистецькими елементами на вул. Академіка Гнатюка, 20-22 не менше 5 млн грн. Проєктування та роботи виконувати з врахуванням вимог захисту традиційного середовища історичного ареалу міста, візуального, композиційного та естетичного сприйняття будівлі, дотримуватись цільового призначення та не змінювати його.

Інвестор отримує об’єкт для реалізації інвестиційного проекту на 10 років з можливістю продовження. Розмір реєстраційного внеску для потенційних учасників інвестиційного конкурсу становить 15 тис. грн.

У конкурсі можуть брати участь юридичні особи (резиденти України) незалежно від організаційно-правової форми, що внесені до Реєстру вітчизняних видавництв та підприємств книгорозповсюдження, що забезпечують підготовку, випуск та (чи) розповсюдження не менш як 50% книжкової продукції державною мовою (за винятком видань рекламного та еротичного характеру) та, які підтвердили намір взяти участь через подачу заявки на участь в інвестиційному конкурсі, а також на момент розкриття заявок оплатили реєстраційний внесок, що підтверджуються відповідними платіжними документами.

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

  • заявник не перебуває на стадії банкрутства, санації або ліквідації.
  • його майно не перебуває у заставі, під арештом та не має інших обтяжень.
  • він не має заборгованості перед бюджетом на час подання заявки.
  • заявник має можливість забезпечити належне фінансування інвестиційної діяльності, що документально підтверджується.
  • він оплатив реєстраційний внесок.
  • заявник повинен бути включений до Реєстру вітчизняних видавництв та підприємств книгорозповсюдження, що забезпечують підготовку, випуск та (чи) розповсюдження не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою (за винятком видань рекламного та еротичного характеру), а також володіти виданою книжковою продукцією від імені свого видавництва.

 

Детальнішу інформацію про об'єкт інвестування, всі умови та критерії дізнавайтеся тут.

Нагадаємо, що у квітні минулого року «Укрзалізниця» звільнила орендоване приміщення першого поверху у будинку на вулиці Гнатюка, 20, натомість там має з’явитися книгарня з коворкінгом. Там ще з радянських часів працювали залізничні каси. Приміщення першого поверху мають площу понад 380 кв. метрів. Право власності на них Львівська міська рада зареєструвала у 2019 році.

Будинок Ґрюнера на вулиці Гнатюка №20-22 збудували у 1911 році. Львів’яни Якуб і Клара Ґрюнери отримавши дозвіл на будівництво нової кам’яниці, замовили проект у будівельному бюро Міхала Уляма. Фердинанд Касслер є автором проєкту кам’яниці Ґрюнерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!