За ранок 11 порушників: як у Львові штрафують пішоходів. Відео

5398 1
Сьогодні, 18 березня, у Львові зранку патрульні оштрафували 11 пішоходів. Всі порушники переходили дорогу у недозволеному місці в мікрорайоні Сихів. Про це інформують у прес-службі Патрульної поліції.
фото: youtube.com

фото: youtube.com

Загалом, від початку березня патрульні Львова оштрафували 61 пішохода за перехід вулиць у невстановлених місцях або ж на червоний сигнал світлофора. Здебільшого на вулиці Сихівській. Раніше поліціянти проводили профілактичні бесіди і від початку своєї роботи до березня винесли 76 постанов за статтею 127 КУпАП «Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом і погоничами тварин».

Згідно з статистики, з серпня 2015 року до 17 березня 2016 року у Львові відбулось 463 ДТП з пішоходами, травмовано – 417 осіб, загинуло – 87 осіб.

«Дуже часто однією із причин аварії є перехід дороги невстановленому місці пішоходом. Люди поспішають на роботу, на громадський транспорт, просто ліньки пройтися 30-40 метрів до «зебри», - повідомляють у прес-службі поліції.

При цьому поліціянти запевняють, що  реакція пішоходів на штраф у розмірі 51 грн різний.

Нагадаємо, у суботу, 27 лютого, лише за дві години на Сихові Патрульна поліція оштрафувала п’ятьох пішоходів, які переходили дорогу у недозволеному місці, та ще десяткам видала усні попередження. Тоді у коментарі для Tvoemisto.tv Катерина Рибій з моменту, коли патрульна поліція розпочала роботу у Львові (23 серпня 2015 року), у місті 77 пішоходів були оштрафовані за перехід вулиці у невстановленому місці. Сума штрафу складає від 51 до 85 грн.

 

Читайте також: Чому львівських пішоходів важче штрафувати, аніж водіїв

Згідно статистики, яку оприлюднила ГО «Товариство учасників руху», Львів став третім містом в Україні за кількістю ДТП у 2015-му році. Найчастіше причиною частих ДТП у Львові є порушення правил не тільки серед водіїв та велосипедистів, а серед пішоходів. Львів’яни не приховують того, що часто порушують правила дорожнього руху.

Нагадаємо, 2 лютого Tvoemisto.tv організувало спільно з соціальною ініціативою «Хтось не зробить» (проект комісії у справах молоді УГКЦ) дискусію «Як зробити дороги у Львові безпечнішими?». В рамках обговорення з’ясували чому львів’яни порушують правила дорожнього руху та як і з цими можна боротися. Серед ідей покращення ситуації на дорогах учасники дискусії назвали збільшення кількості паркінгів, зменшення допустимої швидкості руху містом, встановлення відеоспостереження.  У поліції також бачать необхідність у реформування таких структур як суд та прокуратура, оскільки доволі часто порушники не несуть покарання.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
20 Березня, 2016 16:33
Пасажир Нарешті ! Нарешті взялись за пішоходів , ходять по дорозі як вівці , ще дивуються і хамляьть коли робиш зауваження, віно ж тут йде ....
Всі хочуть в Європу бо там гарно , чисто , по правилах ... і самі ж тих правил не збираються дотримуватись .
А поліцаям бажаю трохи більше впевненості і твердості , часом складається враження , що то піонєри а не поліцаї , з польським поліцаєм поговори чи німецьким - бистро на місце поставить і ще один штраф впаяє ....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!