Політична реклама

За реєстрацію худоби потрібно заплатити від 22 гривень

1493 0
В Україні триває масова ідентифікація худоби, наразі для того, щоб ідентифікувати худобу, селянину потрібно заплатити від 22 до 33 гривень, залежно від виду тварини.

Підприємцям доведеться заплатити не набагато більше – від 20 до 48, - пише Agronews.

З березня господарі худоби сплачують за послугу ідентифікації за новими тарифами. Згідно з ними, фізичні особи за первинну ідентифікацію ВРХ мають сплатити 24,8 гривні, товарних свиней – 22, овець і кіз – 24, коней – 28,8 (без родоводу) і 33,5 (з родоводом).

У Державній ветеринарній та фітосанітарній службі зазначають, що поки ідентифікація тварин для фізичних осіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання, не є обов’язковою.

Ідентифікувати худобу на підприємстві коштуватиме дещо дорожче. Так, юридичні особи за первинну ідентифікацію ВРХ сплачують 42 гривні, племінних свиней – 23, овець і кіз – 20, коней – 28,80 (без родоводу) і 33,50 (з родоводом).

За комплект бирок та ідентифікацію племінних свиней без бланку реєстраційного свідоцтва підприємці платять 39,60 гривні. А за все те саме, проте з бланком реєстраційного свідоцтва – 48 гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!