За рік на Львівщині 41 домогосподарство встановило сонячні станції на даху

2980 0
У 2016-му році на Львівщині 41 домогосподарство встановило на даху сонячну електростанцію та отримало можливість продавати електроенергію в мережу за «зеленим» тарифом.
фото: rentechno.ua

фото: rentechno.ua

Як повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Михайло Мельник, загальна потужність введених в експлуатацію побутових СЕС в минулому році досягла 600 кВт, повідомляють у ЛОДА. «Зараз в області працює 52 побутові сонячні станції, власники яких продають надлишки електроенергії в загальну мережу, – зазначив чиновник. – Очікується, що в 2017-му році їх кількість зросте принаймні до 100».

За словами Михайла Мельника, у минулому році область інвестувала в альтернативну і відновлювальну енергетику понад 16 млн євро. «У 2016-му році у Львівській області ввели в експлуатацію другу чергу вітроелектростанції «Старий Самбір-1» – загальною потужністю 6,6 МВт і одну промислову сонячну електростанцію потужністю 4 МВт, – зазначив чиновник. Крім цього, запрацювало 18 котелень на альтернативних видах палива, що дозволило заощадити 1900000 м³ газу».

Читайте також: У львівській школі встановлять сонячну електростанцію. Економія - 200 тис. грн в рік

7286 сімей інвестували 256 млн гривень в енергозбереження, зазначає Михайло Мельник. «По кредитах, виданих на енергозберігаючі заходи в рамках відповідної держпрограми, населенню компенсували з обласного бюджету 16 500 000 грн, – зауважує фахівець. – За цим показником Львівщина впевнено посідає перше місце серед областей України».

За словами Михайла Мельника, в 2017-му році планується запустити 40 котельних в бюджетній сфері.

Нагадаємо, на Львівщині планують запустити 3 вітрові і 2 сонячні електростанції цьогоріч.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!