За рік на Львівщині було майже 100 аварій через стан доріг. Як це змінити

3324 0
У 2019 році на Львівщині трапилося майже 11300 аварій, в яких загинуло 283 людини.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Головна причина дорожньо-транспортних пригод в Україні – перевищення швидкості. Лише у Львівській області за минулий рік через перевищення безпечної швидкості трапилося майже 500 аварій. Водночас 85 ДТП сталося через незадовільний стан доріг і майже 200 через незадовільний стан вулиць. А ще 9 – внаслідок порушення правил утримання автодоріг та вулиць. У всіх цих випадках загинули або травмувалися люди. Таку статистику подає патрульна поліція Львівщини.

Читайте також: Довірити поліції. І знову про безпеку на дорогах

Тим часом організація World life expectancy склала рейтинг країн за смертністю у ДТП. За їхніми підрахунками в Україні внаслідок аварій фіксують 9,1 смерть на 100 тисяч населення. Експерти вважають, щоб знизити ці показники, потрібно запровадити державну програму правильного проєктування доріг, проводити просвітницькі кампанії серед водіїв, а також сприяти розвитку медицини, аби у випадку аварій лікарі встигали оперативно приїхати на місце і врятувати життя.

Про те, як зменшити кількість ДТП і жертв на дорогах Львівщини поговоримо під час дискусії в межах проєкту «Реформи без ілюзій», у понеділок, 3 лютого, 16:00.

Наші гості: Олег Береза – в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області, Тарас Грень – заступник голови Львівської ОДА, Роман Марич – заступник начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Львівщини, Павло Сирватка – керівник інвестиційних проєктів ЛКП «Львівавтодор», Дем’ян Данилюк – міський активіст, Ігор Зінкевич – депутат ЛМР, Володимир Слушняк – голова ГО «Спілка автомобілістів Львівщини», Олександр Сагайдак – перший тренер школи водійської майстерності «Рега». 

Читайте також: Покарати водіїв? Як зробити дороги у Львові безпечними

Переглянути ефір можна на сайті, ютуб та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.

Нагадаємо, у 2018-ому році медіа-хаб «Твоє місто» спільно з соціальною ініціативою УГКЦ та Патрульною поліцією започаткував кампанію Безпечні дороги, спрямовану на безпеку дорожнього руху. Лише за пів року після цього за даними статистики у місті суттєво скоротилася кількість важких ДТП і вдвічі зменшилася кількість смертельних випадків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!