За самовільне будівництво біля водоспаду «Кам’янка» судитимуть двох мешканців Львівщини

3517 0
Вони звели споруди у вигляді дерев’яних каркасних одно- та двохповерхових будівель.

За самовільне будівництво дерев’яних споруд біля водоспаду «Кам’янка» судитимуть мешканців Львівщини. Нині досудове розслідування завершили та до суду скерували два обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях за фактом «самовільного зайняття земельної ділянки та самовільного будівництва капітальних споруд» (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області, двоє мешкаців Стрийщини без відповідних дозволів органу місцевого самоврядування зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка», які перебувають на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Вони збудували споруди у вигляді дерев’яних каркасних одно- та двохповерхових будівель.  

Читайте також: Прокуратура Львівщини зареєструвала кримінальну справу через будівництво біля водоспаду Кам'янка

Окрім цього, Стрийська окружна прокуратура проводить процесуальне керівництво у шести кримінальних провадженнях за ч.4 ст.197-1 КК України щодо шести осіб за самовільне будівництво капітальних споруд, неподалік водоспаду «Кам’янка». Зараз сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи, після чого обвинувальні акти мають скерувати до суду.

Нагадаємо, що влітку 2020 року поблизу водоспаду Кам’янка почали укріплювати берег та вести підготовчі роботи до будівництва. Їх розпочали без оцінки впливу на довкілля від екоінспекції. У поліції тоді порушили щодо цього кримінальну справу, а всі роботи мали призупинити. Водночас у коментарі Tvoemisto.tv сільський голова Кам'янки Петро Петрів зазначив, що земляні роботи передують облаштування біля водоспаду нового відпочинкового комплексу. Йшлося про готель орієнтовно на 5 поверхів.

Читайте також: Що будують біля водоспаду Кам'янка на Львівщині

У 2021 році стало відомо, що маловідома фірма «СО Груп» виграла тендер на півтора мільйона від Сколівської міської ради на берегоукріплюючі роботи річки – неподалік водоспаду Кам’янка, що у національному природному парку «Сколівські Бескиди». Власники цієї ж компанії розпочали будівництво відпочинкового комплексу якраз на березі річки Кам’янка. І тепер біля майбутнього готелю укріплять береги коштом бюджету.

Ділянку по обидва береги річки Василь Петречко і його колега Василь Танчук набули чотири роки тому, коли землі вже змінили цільове призначення – від особистого сільського господарства до земель рекреаційного призначення. Після берегоукріплення вони хочуть збудувати готель, на що казали, що вже мають містобудівні умови та обмеження. Та, насамперед, планують прибрати береги, зробити доріжки для прогулянок, стоянку та забір сміття. Також цим же підприємцям належить ще низка ділянок поблизу «Сколiвських бескидів».

Додамо, що водоспад у Кам’янці входить до масиву національного заповідника Сколівські Бескиди, розташований між селами Дубина та Кам’янка. Висота водоспаду – 7 м.  Біля водоспаду є сірководневе джерело мінеральної води типу «Нафтуся».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!