Політична реклама

За самовільне будівництво львів'ян штрафуватимуть

1905 0
Львів’яни досить часто споруджують нові будинки та прибудови, здійснюють реконструкції та переобладнання без дозволу виконавчого органу міської ради, без належно затвердженої проектної документації та без дозволу на виконання будівельних робіт від інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області.

Відтак, львів’янам нагадують, що самовільне будівництво слід узаконити.

на особу, яка скоїла порушення, складатимуть акт-попередження, протокол про адміністративне правопорушення та скеровуватимуть його адміністративній комісії при районній адміністрації.

Протягом 30 днів з моменту складення акта-попередження необхідно звернутися із заявою та відповідними документами у департамент містобудування (документи подавати через міський Центр надання адміністративних послуг, пл. Ринок, 1, вхід з правої сторони Ратуші) для отримання висновку про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва.

До заяви додати:

1. Проектну документацію на відповідність будівельним нормам здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва та висновок про технічний стан несучих архітектурно-конструктивних елементів об’єкта і споруди (будівлі), в цілому, розроблені ліцензованою проектною організацією.

2. Звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об’єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності і безпечної експлуатації.

3. Топографічне знімання (М 1:500), виконане ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки) з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж і перевірене відділом інженерних споруд, транспорту та геослужби управління архітектури департаменту містобудування.

4. Висновок управління охорони історичного середовища щодо відповідності будівельним нормам здійсненого (здійснюваного) самочинного будівництва на території історичного ареалу – у разі, коли об’єкт є пам’яткою архітектури або розміщений в історичному ареалі міста.

5. Нотаріально завірену копію документа, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою (Державний акт на право власності на земельну ділянку, договір оренди землі) – за наявності.

6. Нотаріально завірену копію документа, що посвідчує право власності на основний об’єкт нерухомості (свідоцтво про право власності, витяг з реєстру про право власності) та копії правовстановлюючих документів (договір купівлі-продажу, договір дарування або міни, свідоцтво на спадщину) – у разі самочинно виконаних будівельних робіт з розширення, реконструкції, капітального ремонту, технічного переоснащення.

7. Засвідчену у встановленому порядку копію технічного паспорта на об’єкт нерухомості.

Отримавши висновок департаменту містобудування, забудовник зобов'язаний також подати заяву та ті ж  документи у районну адміністрацію за місцем розміщення самочинного будівництва для розгляду на засіданні міжвідомчої комісії.

Крім зазначених документів ще додати:

1. Копію документа, що посвідчує особу (паспорт, з якого встановлюється громадянство, прізвище, ім’я, по батькові, місце реєстрації) – для фізичних осіб; копія свідоцтва про державну реєстрацію або копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, завірена підписом та печаткою заявника – для юридичних осіб.

2. Завірену нотаріально або директором львівського комунального підприємства, що обслуговує житловий фонд, згоду співвласників земельної ділянки (житлового будинку) – при наявності таких.

3. Завірену нотаріально або директором львівського комунального підприємства, що обслуговує житловий фонд, згоду сусідніх землекористувачів у разі, якщо самовільно збудований (реконструйований) об’єкт розміщений по спільній межі.

4. Копію постанови (постанов) у справі (справах) про адміністративне правопорушення.

5. Копії документів про сплату штрафу.

6. Висновок департаменту містобудування про можливість експлуатації проведеного або про можливість закінчення самочинного здійснюваного будівництва (реконструкції).

7. Акт обстеження будинку (квартири), складений львівським комунальним підприємством, що обслуговує житловий фонд.

8. Інші документи та матеріали – залежно від здійсненого виду будівництва.

У разі наявності позитивних висновків міжвідомчої комісії при районній адміністрації щодо погодження самочинного будівництва, між забудовником і районною адміністрацією укладається угода про погодження самочинного будівництва та оплачується відсоток оціночної вартості, після чого приймається розпорядження районною адміністрацією про затвердження висновків міжвідомчою комісією, в якому визначається порядок подальшого розгляду і вирішення цього питання.

Не 100, а 50 відсотків від суми внесків до спеціального фонду районного бюджету сплачують такі фізичні особи (забудовники):

1. Інваліди І та ІІ груп.

2. Реабілітовані відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні».

3. Переселені на територію України і є учасниками війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту».

4. Ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА, які користуються соціальним захистом відповідно до рішення виконавчого комітету від 01.03.2002 № 80 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян».

5. Які мають троє і більше дітей.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 297-57-95, інформаційна довідка міської ради, у міському Центрі надання адміністративних послуг (пл. Ринок, 1, вхід з правої сторони Ратуші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!