Політична реклама

За сміття, кинуте повз урни, українців хочуть штрафувати на 850 гривень

1315 0
За кинуті повз урни недопалки, обгортки від цукерок та інше сміття, нардепи пропонують штрафувати населення на 850 гривень. Про це заявив один із авторів документа народний депутат від КПУ Євген Царьков.

 "Я заради інтересу поговорив з парламентськими прибиральницями і тими, хто прибирає вулиці. Вони мені сказали, що "бички" викидають на асфальт практично всі - і ті, хто виходить з "Мерседесів", і ті, хто ходить пішки. В ідеалі законопроект потрібно прийняти в тому вигляді, в якому він є зараз. Але багато хто обуриться. Скажуть, що це змусить міліціонерів влаштовувати засідки біля смітників, щоб нажитися. Про це ми поговоримо з правоохоронцями", - заявив один із авторів документа, народний депутат від КПУ Євген Царьков.

Тих же, хто вивозить будівельне сміття не на звалища, а просто в околиці, згідно з новим законом, пропонують карати на 1700 грн. При розробці закону, нардепи скористалися закордонним досвідом.

Наприклад, у найчистішому місті планети, Сінгапурі, чистоти добилися завдяки штрафам за недопалки в 650 доларів. У Лондоні за аналогічний вчинок штрафують на 160 доларів. На 95 євро штрафують кожного, хто кине в Гаазі на землю недопалок або жувальну гумку.

Виручка від штрафів йде на закупівлю нових урн і фінансування антитютюнових кампаній.

Джерело: "Сегодня", переклад "ПроВолинь"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!