Українські бійці за три дні назбивали літаків та ракет рф на майже 160 мільйонів доларів

2977 0
Найдорожчими є крилаті ракети Х-101, яких рф випустила по Україні аж шість 5 вересня.
Фото: function.mil.ru

Фото: function.mil.ru

Лише за три дні, 5-7 вересня, українські сили знищили повітряних цілей росії на 157,5 мільйонів доларів. Йдеться про крилаті ракети, літаки та гелікоптери, які ліквідували підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил, ППО Сухопутних військ та ДШВ. Про це повідомили на сторінці Повітряних Сил ЗСУ.

За підрахунком Генштабу, одні з найдорожчих і найбільш технологічних ракет на озброєнні рф – це крилаті ракети Х-101. Шість саме таких ракет росіяни випустили по Україні 5 вересня (п’ять із них збито ППО Повітряних Сил). Орієнтовна вартість Х-101 – 13 мільйонів доларів за одиницю, а 6 цих ракет обійшлися росії у 78 млн доларів.

Читайте також: Війська рф були заскочені зненацька. Британська розвідка оцінила нові успіхи ЗСУ

Орім того, нашими захисниками знищено:

  • дві керовані авіаційні ракети Х-59 – 600 тисяч (300 тисяч доларів за одиницю);
  • два ударних вертольоти Ка-52 на 32, 4 млн доларів (16,2 млн доларів за од.) та ударний вертоліт Мі-24 (12,5 млн доларів за од.).
  • десять безпілотників оперативно-тактичного рівня типу «Орлан-10» – 1 млн доларів (100 тисяч доларів за од.).

 

Також воїнами ДШВ знищено три штурмовика Су-25 на суму 33 млн доларів (11 млн доларів за од.).

У результаті за орієнтовними підрахунками лише у небі за три доби війни втрати російської армії становлять 157,5 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, що вранці 7 вересня Повітряні сили Збройних Сил України збили над Херсонщиною російський гелікоптер Ка-52. Також днем раніше українські зенітники збили російський гелікоптер Ка-52 та п’ять із шести крилатих ракет Х-101, які військові рф випустили з Каспію.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!