За цікаві ідеї з розвитку міста двоє львів’ян поїдуть в Ляйпціг

4493 0
Двоє ініціативних львів’ян перемогли в конкурсі Інституту міста і виграли поїздку до Ляйпцігу на ознайомчий візит з урбаністики. Які ідеї з покращення Львова виявились найбільш цікавими – дізналось Tvoemisto.tv.
Фото: urban-project.lviv.ua

Фото: urban-project.lviv.ua

Організатором навчального візиту є Інститут міста, проект здійснюється за кошт Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ. До журі входили Андрій Павлів, директор департаменту містобудування Львівської міськради, Іріс Гляйхман, координатор проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення центральної частини міста» та Штефан Габі, автор ідеї проекту. Роботи на конкурс подавали 8 учасників – громадських активістів та студентів-архітекторів.

Поїдуть в Ляйпціг 13-20 вересня лише двоє з них: програміст за освітою та активіст громадського руху «Дайте пройти» Мирослав Голяк та активіст Анатолій Нємцов. Про це tvoemisto.tv повідомила представник Інституту міста Олександра Сладкова.

Мирослав Голяк є активним учасником Громадського руху «Дайте пройти», який реалізовує у Львові проект з обмеження заїзду на тротуар автомобілями – встановлюючи протипаркувальні стовпці. Цю ініціативу зараз активно підтримує Галицька районна адміністрація. У процесі реалізації – проект освітлення для пішохідного переходу на проспекті Чорновола (біля «Міленіуму») та з надання загального доступу до GPS-даних громадського транспорту, яку вже вдалося частково реалізувати спільно з АТП-1.

Проекти, які активіст пропонує реалізувати у Львові – втілення комплексної системи платного паркування у центральній частині міста та введення європейської системи оплати у громадському транспорті.

Анатолій Нємцов напрацював проект ревіталізації громадських просторів. Площа Різні за задумом майбутнього архітектора, мала стати площею Полтви, яка там колись протікала, а криві лінії на бруківці мали б вказувати на розташування її русла. Проект площі був розроблений кількома студентами під керівництвом архітектора Наталі Мисак, що зараз навчається у Австрії.

Також Анатолій є одним з авторів проекту меблів Першої львівської медіатеки, реалізацію якого планується завершити до 15 серпня. А також – Карти проблем Львова, яку було розроблено спільно з архітектором Ольгою Криворучко. Зараз Анатолій проходить практику у Шевченкіській райадміністрації Львова, де впродовж літа планує відновити низку двориків у цьому районі. Майбутні проекти – розпорошення «цікавих місць», що дасть змогу розвантажити центральну частину міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!