За тиждень на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли майже 15 тисяч людей

11430 0
У 15-ти районах Львівщини перевищений епідеміологічний поріг.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

За період із 2 по 8 березня у Львові та області на грип на ГРВІ захворіли 14 974 осіб, що на 1236 випадків більше, ніж попереднього тижня. Про це інформують у обласному лабораторному центрі МОЗ.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

Інтенсивний показник захворюваності становить 596,3, при епідемічному порозі 439,6. Епідемічна активність грипу та ГРВІ перебуває на середньому рівні, втім у 15-ти районах зафіксували перевищення епідпорогу, зокрема в Буському, Дрогобицькому, Жидачівському, Жовківському,  Кам’янка-Бузькому, Миколаївськкому, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському Старосамбірському, Турківському районах, а також у Самборі, Червонограді та Бориславі.

Серед хворих здебільшого діти до 17 років – майже 8,6 тис. дітей. У Львові за цей період захворіли 3,8 тисяч людей, що на 200 хворих більше. ніж минулого тижня. До інфекційної лікарні за тиждень потрапили 351 хворий, із яких 230 дітей – до 17 років.

Через велику кількість хворих у школах у 22 навчальних закладах ввели карантин, водночас учні 772 шкіл та 69 садочків у області повернулися до навчання.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Від початку епідсезону, від жовтня минулого року, в Україні зареєстрували 54 смерті від ускладнень грипу та ГРВІ, з них на Львівщині – чотири. Стан хворих погіршився через наявність супутніх захворювань – цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. Лабораторно підтверджений вірус грипу типу А.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!