За тиждень на Львівщині на грип та ГРВІ захворіли понад 13 тисяч людей

2998 0
Від жовтня на Львівщині від грипу та ГРВІ померли п’ятеро людей.
фото: gazeta-misto.te.ua

фото: gazeta-misto.te.ua

За період із 16 по 22 березня у Львові та області на грип на ГРВІ захворіли 13 126 осіб, що на 244 випадки більше, ніж попереднього тижня. Про це інформують у обласному лабораторному центрі МОЗ.

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради від МОЗ

Інтенсивний показник захворюваності становить 522,7, при епідемічному порозі 439,6 (ріст на 18,9 % ). У десяти районах зафіксували перевищення епідемічного порогу: Буський, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський,  Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський, Сколівський, Старосамбірський райони, у Самборі, Стрию, Бориславі. У шести районах інтенсивність грипу є на високому та дуже високому рівнях.

Найчастіше хворіють діти до 17 років – 49,3% (5 473 осіб). У Львові за цей же період захворіло відповідно 3610 людей, що майже на понад 700 хворих більше, ніж минулого тижня. Інтенсивний показник становить 469,4 при епідпорозі 615,2. У Львові на грип та ГРВІ також найбільше хворіють діти до 17 років – 46,4%. 

До інфекційних стаціонарів області із грипом та ГРВІ госпіталізували 245 осіб, у тому числі 146 дітей віком до 17 років.

Читайте також: Чим коронавірус відрізняється від грипу. Пояснення ВООЗ

Від початку епідсезону, від жовтня минулого року, в Україні зареєстрували 66 смерті від ускладнень грипу та ГРВІ, з них на Львівщині – п’ять. Стан хворих погіршився через наявність супутніх захворювань – цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. Лабораторно підтверджений вірус грипу типу А та В. Також хворі зверталися до медиків уже на 3-4 дні хвороби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!