За тиждень у Львівській області на кір захворіли 625 людей: стаціонари переповнені

9570 0
Медики попереджають, що з великою кількістю госпіталізованих не можуть гарантувати комфортні умови для хворих в лікарні.
Фото: dniprograd.org

Фото: dniprograd.org

За повідомленням Львівського обласного лабораторного центру, на Львівщині за тиждень зареєстровано 625 випадків кору. Серед захворілих – 430 дітей до 17 років: це 68,8%.

«Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі 5-9 років, а 73,7% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 376 людей (60,2%), зокрема 232 дітей віком до 17 років», – повідомляє головна епідеміологиня області Наталія Тімко.

Вона зазначає, що кількість госпіталізованих не дозволяє гарантувати кожному комфортні умови перебування в лікарні, адже стаціонари – не гумові. У коментарі Tvoemisto.tv Наталія Тімко розповіла, що інфекційні відділення лікарень переповнені ще від вересня.

«У нас досить щільно у відділеннях вже давно. Перепрофільовуємо відділення, щоб розмістити хворих на кір. Одних виписуємо, інших приймаємо постійно. Але кожен сімейний лікар попереджав: не хочете вакцинуватись, готуйтесь захворіти, особливо під час спалаху», – каже вона.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

Наталія Тімко додає, що лікування потрібно організувати так, щоб хворі з проносом і ангіною не зустріли хворих на кір. Окрім того, є хворі з важкою формою вітрянки, які потребують ізольованих умов.

«Ми не відмовляємо хворим у госпіталізації. Але під час спалаху можна жертвувати комфортом, і кожному хворому ніхто не гарантує одномісної палати. Головне – надати медичну допомогу. Спалах – це надзвичайна ситуація, що потребує розуміння. Був вибір – два щеплення і комфорт в домашніх умовах», – пояснює епідеміологиня.

Маленьких хворих – віком від 29 днів до 2-х років – разом з батьками госпіталізують у бокси приймально-діагностичного відділення Львівської обласної інфекційної лікарні, дітей 2-10-ти років – в один з корпусів 3-го відділення на Кирила і Мефодія, 22, старших – у 7-е відділення на Лисенка,45.

Читайте також: Що потрібно знати про вакцинацію: відповіді на популярні питання

Зазначимо, Львівщина є одним з лідерів в Україні за кількістю захворілих на кір. Торік з цією хворобою обліковано понад 10 тисяч людей. Від кору немає специфічного лікування, але хвороба може призводити до важких ускладнень, подекуди – летальних. Єдиний спосіб попередити захворювання – зробити щеплення.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!