Політична реклама

За встановлення пластикових вікон в центрі міста можуть оштрафувати на 1700 гривень

1797 0
Мешканці центральної частини Львова, які самовільно замінюють дерев'яні вікна на пластикові, повинні заплатити штраф від 850 до 1700 гривень.

Про це зазначають "Варіанти", посилаючись на слова начальника юридичного відділу Галицької районної адміністрації Оксану Яремко.

Як повідомила Оксана Яремко, на даний час Галицька районна адміністрація вживає заходи в межах чинного законодавства щодо відновлення самовільно встановлених вікон і приведення їх до автентичного вигляду. В районну адміністрацію подаються позовні заяви, які розглядаються на комісіях, складаються протоколи і виносяться постанови про накладення на громадян, які самовільно замінюють вікна, штрафних санкцій.

«Ми намагалися всілякими способами донести до мешканців інформацію про заміну вікон, навіть розклеювали оголошення в під'їздах, але, на жаль, люди продовжують самовільно замінювати вікна в центральній частині міста. Простіше було б погодити з районною адміністрацією та управлінням історичного середовища заміну вікон, аніж платити штрафи», - додала Оксана Яремко.

На сьогоднішній день, юридичним відділом Галицької районної адміністрації подано 38 позовних заяв до Галицького районного суду Львова про приведення віконних заповнень до автентичного вигляду. З них по семи заявах виконано рішення суду, 1 – залишено позов без розгляду (на підставі акту ЛКП про добровільне виконання), 5 – відкрито виконавче впровадження, 13 – на стадії судового розгляду, 5 – на стадії апеляційного розгляду, 2 – на стадії касаційного розгляду, 1 – закрито провадження в справі, 2 – прийнято рішення про відмову в задоволенні позову, 2 – закінчено виконавче провадження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!