За вихідні 9 львів’ян потрапили до лікарні з кором

2732 0
За словами медиків, кількість хворих може зрости.
фото: nashamama.com

фото: nashamama.com

У п’ятницю, 15 грудня, у Львівську обласну інфекційну лікарню поступили троє дорослих, у яких було діагнастовано кір. За вихідні кількість пацієнтів з таким діагнозом збільшилася до 8 людей, сьогодні в лікарню поступила ще одна людина. Про це повідомляє Zaxid.net.

«Усі хворі, що захворіли на кір, працювали на одному з великих підприємств області, тому кількість хворих у найближчі дні може суттєво зрости», – повідомив заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олег Когут.

Читайте також: Часник не допоможе. Львів’янам розповіли, як уберегтися від грипу та ГРВІ

За його словами, вік пацієнтів коливається в межах 21-40 років. Усі всіх них стан середньої важкості. Вони живуть у різних районах області, є серед них і мешканець іншої області. Де і як вони заразилися кором, наразі невідомо. За попередніми даними, хтось з працівників підхопив вірус кору вдома, прийшов на підприємство й від нього заразилися всі інші.

Читайте також: МОЗ радить дітям вживати менш калорійну їжу. Нові норми

Окрім того, в Україні зараз відбувається спалах захворювання на кір. Хвороба становить найбільшу небезпеку для дітей віком до 5 років. Він може давати різноманітні ускладнення, найважчі з них – менінгіт і енцефаліт. Дорослі, як правило, набагато важче переносять кір, ніж діти. Найкращий захист від кору, за словами лікарів, – це вакцинація, яку можна провести в поліклініках міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!