За виявлення корупціонера платитимуть 10% від його хабара. Відео

1863 0
Для цього необхідно не бути учасником кримінального провадження чи співучасником злочину.
Фото: Дзеркало тижня

Фото: Дзеркало тижня

У Верховній Раді прийняли новий антикорупційний закон, за яким викривачі корупціонерів зможуть отримати винагороду. Про це у ефірі ток-шоу Tvoemisto.tv «Наші реформи» розповів антикорупційний експерт Олексій Роговик.

Читайте також: За хабарництво підлеглого тепер можуть звільнити його керівника. Відео

«Зараз у нас в парламенті, нарешті, прийняли закон про викривачів корупції, який передбачає, що 10% від того, що викриє людина, – їй як фінансова винагорода. Що це означає? Що не тільки антикорупційні активісти мають викривати корупцію, а, по-суті, антикорупційним активістом має бути кожен громадянин України», – каже Олексій Роговик.

За його словами, винагороджуватимуть тільки, якщо сума завданих збитків перевищуватиме 10 035 000 гривень. Окрім цього, потрібно не бути учасником кримінального провадження чи співучасником злочину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!