За які партії найбільше проголосувала Західна Україна. Результати національного екзит-полу

20222 0
У всіх регіонах найбільшу підтримку отримала партія «Слуга народу».
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Сьогодні, 21 липня, в Україні відбулись позачергові вибори до парламенту. Згідно з даними національного екзит-полу, результати якого оголосили о 20:00, у західному регіоні України, до якого входить і Львівщина, найбільшу підтримку отримала партія «Слуга народу» – 39,3%, на другому місці опинився «Голос» – 13,7%, на третьому «Європейська солідарність» – 12,7%, далі «Батьківщина» – 10,1. Решта партій набрали менше 5% і, відповідно, не подолали прохідний бар'єр.

Загалом партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» отримала найбільшу підтримку у всіх регіонах України, проте рекордсменом є південний регіон – 50,1%. На другому місці тут опинилася «Опозиційна платформа – за життя» – 16,7%, «Європейську солідарність» підтримали 6% виборців, а «Опозиційний блок» – 5,7%. Решта партій набрали менше 5%.

У східному регіоні «Слуга народу» набрала 37,2%, «Опозиційна платформа – за життя» – 30,8%, «Опозиційний блок» – 8,6%, «Партія Шарія» – 6,3%, решта – менше 5%.

У центральному регіоні «Слуга народу» набрав 45,1%, «Європейська солідарність» – 10,1%, «Батьківщина» – 10%, «Опозиційна платформа – за життя» – 6,9%, «Сила і честь» – 6%, «Голос» – 5,1%, решта – менше 5%.

Додамо, що згідно з даними національного екзит-полу прохідний бар'єр долають 5 партій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!