Як працюють лікарні Першого ТМО та чим небезпечний рух «Редан». Підсумки доби

1416 0
Нині 28 лютого та 370 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото івана станіславського, твоє місто

фото івана станіславського, твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 08:26, відбій пролунав – о 09:24. Відбувся зліт винищувача МіГ-31К ВКС рф.

Ситуація на фронті: У наступні три місяці будуть активні бойові дії як на сході України, так і на півдні. Вони мають визначити наступний перебіг подій. «І з їх боку намагання, і з нашого боку, – заявив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов. Водночас про плани атакувати Київ з півночі інформації нема, жодних реальних ознак цього, за його словами, не існує.

За даними Генштабу (станом на 6:00), рф основні зусилля зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили понад 60 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 6 ударів по районах зосередження окупантів. Уражено один пункт управління та дві позиції протиповітряної оборони.

Окрім того, Сили оборони знищили 11 іранських ударних БпЛА типу «Шахед-136» та 1 – «Зала».

Читайте також: Адвокат пояснив, чому загиблому львівському співаку могла прийти повістка. Як написав адвокат Олег Мицик у коментарях, працівник військового комісаріату має мати доступ до демографічного реєстру, який у свою чергу повинен підтягнути дані інших реєстрів. І лише на підставі цього програма повинна друкувати повістку.

Акцент дня: За що треба платити в Першому ТМО. Розмова з керівництвом лікарні. У 2021 році три найбільші лікарні Львова перейменували та об’єднали у «Багатопрофільну клінічну лікарню інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» (Перше ТМО). Сюди ввійшли лікарня Св. Пантелеймона (колишня клінічна лікарня швидкої меддопомоги), лікарня Св. Луки (8-ма лікарня) та лікарня Св. Миколая (міська дитяча клінічна лікарня). Тvoemisto.tv поспілкувалось із заступницею медичного директора з лікувальної роботи Першого ТМО Львова Наталією Мотринець та фінансовою директоркою Першого ТМО Наталією Демкович про те, як працюють лікарні, якими коштами оперують, які послуги там безкоштовні, а які платні, та на що нарікають пацієнти.

Ідея записати цю розмову виникла після звернень львівʼян до редакції та отримання переліку скарг пацієнтів у НСЗУ.

Ключові події:

1. Олександр Камишін залишає посаду голови правління «Укрзалізниці». «369-й день війни. Залізниця продовжує працювати за графіком. А я подаю у відставку. За спільним рішенням з віцепрем’єром Кубраковим очолю офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі», – зазначив він.

Читайте також: У поїзді «Київ-Варшава» збільшили кількість вагонів. Додаткові місця будуть доступні з березня. До потяга чіплятимуть ще один вагон.

2. Будівельний бізнес Медведчука записаний на пенсіонерку зі Львова. На 62-річну Ольгу Куць зі Львова оточення колишнього нардепа Віктора Медведчука записало частки в кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень. У розмові з журналістами власниця визнала, що була і продовжує бути підставною особою.

На цю ж тему: ТРЦ Ocean Plaza соратника путіна після відновлення роботи досі не приносить кошти в держбюджет. Торгово-розважальний центр закрився напередодні повномасштабного вторгнення, а відновив свою роботу наприкінці листопада 2022 року.

Голова фракції Слуга народу в Верховній Раді Давид Арахамія вважає, що Ocean Plaza конфіскують у російських власників;

3. У Львові й інших містах серед підлітків шириться рух «Редан». Що це і чим він небезпечний. У понеділок, 27 лютого, біля ТРЦ Forum Lviv попередили масштабну бійку серед підлітків. На місці працювали кілька екіпажів поліції, які призупинили їх дії.

Небезпечний молодіжний рух ПВК «Редан» почав ширитися в Україні. У мережі публікують відео та фото з масових акцій цього неформального угруповання (зокрема, їх зафіксували у Івано-Франківську, Полтаві, Рівному та Харкові). Ймовірно, саме цей рух сьогодні і зафіксували у Львові. 

Читайте також: Інспекторці митного поста «Яворів» повідомили про підозру. Посадовиця пропустила на митну територію України завантажену вантажівку, оформивши її як порожню;

4. Британець планує велосипедом проїхати з Лондона до Львова, щоб зібрати кошти на розмінування. «Моя компанія працює і в Лондоні, і у Львові, тому такий маршрут є невипадковим. Впродовж року великої війни ми неодноразово підтримувати Україну: донатили кошти, висилали медикаменти. Велозаїзд – це ще один крок, який я хочу зробити для України», – сказав Том Хашемі.

Читайте такожВ Ірпені обрали переможців архітектурного конкурсу з відбудови 10 зруйнованих об’єктів. Візуалізації. Конкурсне журі врахувало пропозиції фахових спеціалістів.

5. Куди піти у Львові на тижні. Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові, які можна відвідати протягом 27 лютого – 5 березня.

Читайте також: Що їсти у піст. Рецепти поживних і корисних страв. Tvoemisto.tv зібрало для вас низку рецептів пісних страв, що легко готуються та урізноманітнюють меню.

Погода у Львові: Якою буде погода на початку весни у Львові. Прогноз синоптиків. 28 лютого та 1 березня у Львові буде хмарно з проясненнями. На дорогах ожеледиця. Температура вночі коливатиметься від 3° – 8° морозу, вдень 0 – 5° тепла. 2 березня хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Температура вночі 1° – 6° морозу, вдень може піднятись до 5° тепла. 3 березня вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Температура коливатиметься від 3° до 8° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!