За якої умови учні можуть навчатися у другу зміну. Роз’яснення МОН

12276 1
Першачки і випускники мають навчатись лише у першу зміну.
фото: ridna.ua

фото: ridna.ua

Учні 1-2 класів та випускних класів мають навчатись лише у першу зміну. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua з посиланням на Державну службу якості освіти щодо організації освітнього процесу при двозмінному режимі навчання.

Організація навчання учнів у дві зміни часто є особливістю роботи закладів загальної середньої освіти великих міст та міст-супутників. Другу зміну у закладі освіти можуть вводити лише у тому випадку, якщо у школу за місцем реєстрації прийшло значно більше дітей, ніж це передбачено санітарними нормами.

Читайте також: Чому 14% дітей після початкової школи не вміють читати. Роз'яснення експертів

Навчання при двозмінному режимі навчання в другу зміну має розпочинатись не пізніше 14 години, а закінчуватись — не пізніше 19-20 годин.

Учні 1-2 класів та випускних класів навчаються лише у першу зміну. Учні 3-5 класів можуть навчатися у першу зміну або у підзміну з початком занять не пізніше 12 години. Починати заняття як в першу, так і в другу зміну слід в один і той самий час протягом навчального року.



Читайте також:
14 Жовтня, 2019 12:50
666 ... спілкувався із родичкою з Києва ... поблизу в школі 12 (ДВАНАДЦЯТЬ!) перших класів ... позитив -- куй по всій морді тим , хто проповідує і чекає , коли Україна "зістаріє" і "вмре" ... негатив -- це той випадок , коли більше -- НЕ краще ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!