За якої умови в Україні знову можуть ввести жорсткий карантин. Відповідь МОЗ

5280 0
Зараз МОЗ прораховує, яка кількість хворих на день, протягом 1-2 тижнів, призведе до стовідсоткового заповнення ліжок.

У разі повної заповненості хворими на Covid-19 всіх ліжко-місць, які підготовані для госпіталізації таких хворих у лікарнях, Україна вимушена буде знову ввести жорсткий карантин. Про це в інтерв’ю «УП. Життя» повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Коментуючи дані про те, що медична система може забезпечити 50 тисяч ліжко-місць для хворих на коронвірус, він уточнив, що таку кількість підготованих місць вдалося забезпечити завдяки попередньому карантину.

Читайте також: На Covid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

«Карантин спрацював 100%. Система підготовлена, спалаху не було, летальності не було і ми готові зараз далі працювати в умовах збільшеної кількості випадків захворювання, не впливаючи суттєво на економіку в межах адаптивного карантину», – переконує він.

Головний державний санітарний лікар також уточнив, що зараз МОЗ прораховує, яка кількість хворих на день, протягом 1-2 тижнів, призведе до стовідсоткового заповнення ліжок.

«Наприклад, якщо говорити про якусь цифру Х. Два тижні – це інкубаційний період, в середньому. Тоді, я, як санітарний лікар, буду говорити: дивіться, ми вийшли на цю цифру, у нас залишилося 2 тижні, й у нас іншого виходу нема, окрім як іти за прикладом Ізраїлю, Мадриду, Парижу і запроваджувати жорсткі карантинні обмежувальні заходи», – каже він.

Читайте також: Як працює та чи дієве донорство плазми крові у Львові

Ляшко додає, що в такому випадку вже не можна буде знайти баланс між економікою і порятунком життя.

Нагадаємо, що в Україні за минулу добу, 7 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 5 397 людей. 2 263 пацієнтів вчора одужали, а 93 – померли від ускладнень.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!