За якої умови ЗНО 2020 можуть скасувати. Пояснення МОЗ

5519 0
Уряд розглядає три сценарії проведення цьогорічного ЗНО.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Кабінет міністрів розглядає три можливі сценарії проведення основної сесії ЗНО цього року залежно від епідеміологічної ситуації в країні. Про це в коментарі LB.ua повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

ЗНО 2020 може пройти в зазначені терміни, його можуть перенести або ж взагалі скасувати.

«Усе залежатиме від епідситуації. У суботу на комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ми обговорювали різні варіанти: що ЗНО буде проведено в заплановані дати, що його перенесуть і що його скасують. Епідситуація може вплинути на будь-який із цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня ми приймемо 22 червня», – каже він.

Читайте також: Чи можуть на Львівщині перенести ЗНО через непослаблення карантину

За словами Ляшка, якщо ситуація буде приблизно такою, як сьогодні, то ЗНО відбудеться в заплановані дати. Скасують його у тому разі, коли буде стійке зростання поширення коронавірусної інфекції.

«Коли більш ніж у 50% регіонів будуть перевищені три наші показники – інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих перевищуватиме 60 випадків на 100 тис. населення. Зараз ця цифра становить 37. Тобто нам усім потрібно дуже постаратися, щоби було таке зростання», – розповів головний санлікар.

На запитання про те, чому під сумнівом опинилося проведення ЗНО, тоді як, приміром, працюють усі дитячі садки, де контакт між дітьми набагато ближчий і тривалий, Віктор Ляшко сказав, що в разі зростання темпів поширення вірусу дитячі садочки також будуть закриті.

Читайте також: У Міносвіти відповіли на найпоширеніші запитання про ЗНО 2020

Нагадаємо, що напередодні уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти. В МОН згодом уточнили, що пропонують скласти тестування вдома.

Також 12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що отримав інформацію про те, що влада начебто готує рішення про скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Основна сесія ЗНО має відбутися з 25 червня по 17 липня. Із датами ЗНО можна ознайомитись тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!