За яких умов лікар зможе розривати контракт із пацієнтом

4236 0
В Україні стартувала реформа первинної ланки медицини. Одним із нововведень є підписання контрактів із сімейними лікарями.
www.absoluteworld.com

www.absoluteworld.com

Як зазначила очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун у відповідях для видання «Українська правда», після втілення реформи медицини буде передбачена низка умов, відповідно до яких лікар матиме змогу відмовитися від пацієнта.

«Лікар не може відмовитися від пацієнта на етапі запису. Однак він зможе це зробити в подальшому за наявності вагомих підстав, таких як: невиконання призначень лікаря, недотримання рекомендацій та відмова від обстежень», – пояснила Уляна Супрун.

Читайте також: За якої умови пацієнт зможе розірвати угоду з лікарем. Деталі         

Як повідомив Павло Ковтонюк під час візиту до Львова, взірець контракту з лікарем та умови його підписання у МОЗ планують підготувати у січні-лютому 2017-го року. Однак, точно визначеної дати, коли львів'яни розпочнуть укладати угоди, поки що немає. Усе залежить від того, коли і як регіон виконає всі обов'язкові умови для початку практичного втілення реформи.

Нагадаємо, до літа 2017-го року МОЗ планує вітлити 7 основних нововведень, що забезпечить старт ефективної реформи первинної ланки медицини.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!