За яких умов школи можуть продовжити навчання влітку. Пояснення МОЗ

1470 0
175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами.
Фото: bug.org.ua

Фото: bug.org.ua

Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин. Про це розповів начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко в ефірі каналу «Україна 24».

«Згідно з законом, навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня. Але в Україні склалася така традиція, всі чомусь думають, що навчальний рік має закінчитися 25 травня, а для випускних класів 30 травня. Насправді це не так», – каже він.

Читайте також: Деякі львівські школи навчатимуться до липня 2021 року

Із огляду на ситуацію, яка була і зараз триває в країні та світі, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, за його словами, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами. Кожна школа, зокрема керівництво, вирішує це питання.

«Але у нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з'являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули. І, можливо, саме там буде необхідність продовжити навчання в червні. Це може стосуватися й інших регіонів», – розповів Юрій Кононенко.

Читайте також: В Україні розроблять нову освітню програму для середньої школи

Нагадаємо, що навчальний рік у деяких львівських школах завершуватиметься всередині та наприкінці червня. Усе залежить від структури навчального року, який фони формують самостійно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!