За знищення мозаїки на магазині «Океан» забудовника оштрафують на 90 тисяч гривень

5529 1
Забудовнику заборонили вести подальше будівництво, поки він не усуне недоліки, які виявила ДАБІ.

Міська Держархбудінспекція оштрафує забудовника ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» за знищення мозаїки на магазині «Океан» на понад 90 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Нам потрібні конкретні правила гри. Чому у Львові знищили мозаїку на магазині «Океан»

ДАБІ завершила перевірку будівництва магазину та виявила порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності. Зокрема забудовник відхилився від затвердженого проекту та зруйнував стіну з мозаїкою радянського періоду.

За результатами цієї перевірки щодо генерального підрядника будівництва склали протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Порушнику загрожує штраф у розмірі сорока п'яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб», — кажуть у інспекції. 

Додамо, що з 1 липня прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2007 гривень. Тож забудовнику доведеться заплатити 90,3 тис. грн. Крім цього, замовнику та генпідряднику будівництва видали приписи про зупинення будівельних робіт, доки вони не усунуть виявлені порушення.

Читайте також: Міськрада Львова скасувала документи на будівництво 5-поверхівки на Горбачевського

Нагадаємо, що у лютому ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію рибного магазину «Океан», який збудували ще 1982 році. Згідно з даними системи Youcontrol, компанія належить Володимиру та Наталії Швед.

Реконструкцію будівлі розпочали навесні, а 18 липня знесли стіну з мозаїкою, яку згідно з проектом планували зберегти. Наступного дня виконавчий комітет ЛМР зібрався на позачергове засідання та скасував містобудівні умови і обмеження на реконструкцію будинку.

Автором об’ємних рибок, які були на фасаді будівлі, є художник Володимир Патик. Попри приналежість до стилю радянського модернізму, мозаїка не була внесена до офіційного реєстру пам’яток, тож не перебувала під законодавчою охороною. Його син Остап Патик каже, що повернути мозаїку в такому вигляді, в якому вона була, неможливо, хоча не заперечує, що через нові технології її можна відтворити, але це обійдеться забудовнику дуже дорого.


Читайте також:
1 Серпня, 2019 21:21
Львів Мало.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!