Київ

За зупинку або стоянку на велосипедній доріжці поліція штрафуватиме водіїв

2546 0
Штраф за паркування на велосмугах – 680 грн, втім притягнути водіїв навіть до такої відповідальності вкрай складно.
Фото: патрульна поліція Києва

Фото: патрульна поліція Києва

У патрульній поліції Києва нагадали водіям про штрафи за зупинку або стоянку на велосипедних доріжках. 
 
Згідно з ПДР, велосипедна доріжка – доріжка з покриттям поза межами проїзної частини вулиці та/або дороги, розташована окремо чи суміжно з тротуаром або пішохідною доріжкою, що призначена для руху на велосипедах. Однак деякі водії, нехтуючи Правилами, ускладнюють рух іншим її учасникам – велосипедистам.
 
«Охоронці порядку реагують на всі подібні правопорушення. Зазвичай, інспектори проводять з порушниками профілактичні бесіди. У крайньому разі притягають до адміністративної відповідальності», – розповіли у поліції.
 
 

Раніше Департамент транспортної інфраструктури КМДА розповів «Твоєму місту» буцімто  паркування на велосмугах та велодоріжках не заборонене, оскільки це не прописано в ПДР. Більше того у відомстві зазначали, що за паркування у таких місцях покарати важко, оскільки в законодавстві наразі відсутні правові підстави не тільки для тимчасового затримання транспортного засобу за його розміщення на велосипедній смузі, але і для накладення штрафу.
 
Разом з тим у Кодексі України про адміністративні правопорушення (ч. 3 ст. 122) порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, є адміністративним правопорушенням і тягне за собою накладення штрафу.
 
Втім як пояснили у Департаменті, в реальності за паркування у таких місцях покарання не буде. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.
 
 
 
Нагадаємо, у Києві проблема паркування автомобілів на велосмугах існувала поблизу Золотих воріт. Втім після критики такого паркування, комунальники встановили нові пластикові стовпці-делініатори, які відокремлюють велосипедні смуги від основної дороги. Тепер автомобілісти паркувати автотранспорт на велосипедних смугах не зможуть.
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!