Львів під час карантину та заборонені масові заходи і транспорт. Головне за ніч і минулу добу

8529 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Депо

Фото: Депо

Масові заходи поза законом. Відсьогодні на всій території Україні заборонені будь-які масові заходи за участі понад 10 осіб.

Дослівно: «З 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб».

Дозволяються лише ті заходи, які необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування.

Президент Володимир Зеленський також обіцяє ввести надзвичайний стан через коронавірус, якщо це буде необхідно.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

«Заборонений» транспорт. Кабмін на своєму нічному засіданні тимчасово заборонив залізничне, авіа- та автобусне сполучення між містами та областями України через поширення коронавірусу.

Ці обмеження почнуть діяти від завтра з 12:00. Також зупиняється робота метро у всіх містах.

Міські перевезення можуть здійснюватися у режимі: до 10 осіб у маршрутних таксі, тролейбусах, автобусах, вагонах трамваю. Авто зможуть рухатися без обмежень.

Читайте також: Україна має шанс вийти з кризи до травня

А учора у Львові міська комісія з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про те, аби на час карантину – до 3 квітня – закрити у Львові всі торговельні заклади і заклади громадського харчування. ТРЦ, сауни, салони краси і навіть стоматологічні кабінети теж не працюватимуть.

Відчинені будуть продуктові крамниці, супермаркети, АЗС, спеціалізовані магазини дитячого харчування, аптеки. А також відділення банків та ощадкаси, проте їм рекомендують перейти на безконтактний режим. «Укрпошта» та «Нова пошта» у Львові працюватимуть у звичайному режимі. У компаніях лише просять звернути на деякі зміни.

Інструкція як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому тут.  

Чи допоможе парацетамол при коронавірусі? Інфекціоніст Ігор Гайдук каже, що при гарячці не рекомендуються ібупрофен, «нурофен», оскільки ці протизапальні засоби можуть вплинути на погіршення стану та більшу кількість ускладнень. Натомість можна використовувати фізичні методи зниження температури і парацетамол.

Коронавірус і фейки. В Україні  зафіксували два нові випадки коронавірусу – хворих виявили у Києві. Зараження вірусом підтвердили лабораторно.

Читайте також: Держава має піти назустріч бізнесу, відтермінувавши сплату податків

Наразі в Україні сім випадків захворювання на коронавірус Covid-19. Четверо пацієнтів лікуються у Чернівцях. Одна жінка з Житомирщини померла від ускладнень.

А в СБУ спростували фейк про те, що нібито з 23 години і до 5 ранку, гелікоптери над містами мали розпилювати дезінфікуючі засоби для боротьби з коронавірусом.

Львів під час карантину. Tvoemisto.tv вирішило уважніше придивитися, яким є Львів на карантині. Чи закриті крамниці, кав'ярні, чи зменшилась кількість туристів? Цього разу ми спостерігали за площею Ринок, на якій раніше завжди було надзвичайно людно. Зараз усе інакше – львів’ян та туристів в рази менше. Коронавірус...

Цей вірус треба пережити. Львів'яни сильні, уже не раз давали собі раду з різними змінами влади, кризами, хворобами та іншими негараздами. Тож бережіть себе і гарного Вам дня! 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!