У Львові назвали дві міські водойми, де немає забруднюючих речовин

4784 0
Результати хімічних аналізів води, проведених хімічною лабораторією КП «Адміністративно-технічне управління» протягом ІІ кварталу 2016 року показали, що немає перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин лише у двох водоймах, повідомила прес-секретар КП АТУ Мар’яна Опірська.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Зокрема, це такі водойми: став у Залізничному районі (вул. Щирецька,105) та став у парку «Снопківський» (вул. Кримська, верхня водойма). Натомість у  семи водоймах виявили перевищення понад п’ятьох  показників концентрацій забруднюючих речовин. Це такі водойми: потік «Лисиницький» на вул. Тракт-Глинянський, 150; став на вул. Повітряній, 2; ставок на вул. Стрийській, 15; річка Зубра в с. Зубра; став на вул. Пекарській, 50; потік «Водяний» на вул. Авіаційній, 7; потік «Скнилівок» в с. Скнилів.

Як зазначив начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний, «перевищення шкідливих речовин в літній період є в місцях, де відбуваються застійні процеси, викликані надмірною кількістю рослинності та зменшення доступу кисню. «У забрудненні водних джерел має місце і людський фактор, зокрема миття автомобілів у водоймах, засмічення їх відходами, адже розкладання поліетилену та пластику мають згубний вплив», – додав начальник хімічної лабораторії.

Нагадаємо, хімічна лабораторія щоквартально перевіряє показники якості поверхневих вод 35 водойм у Львові, проводить аналізи на наявність таких забруднюючих речовин як залізо, аміак, нітрати, нітрити, фосфати, хлориди, сульфати, завислі речовини, жири, синтетичні поверхнево-активні речовини, легко окислювальна органіка та нафтопродукти.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

Нагадаємо, на території Львівщини близько 40 озер, з них 25 водойм облаштовані для купання, решта – для риболовлі. А водойм, де можна відпочити та безпечно купатися, значно менше, через їх багаторічне забруднення. На сьогодні безпечними для відпочинку є 11 пляжів області, інформує управління Держпродспоживслужби у Львові. На інших місцях масового відпочинку на водних об’єктах повинні бути встановлені таблички «Купання заборонено». 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!