Чи знесуть незаконну 6-поверхівку на Варшавській у Львові

4293 2
Поки що впровадження цієї справи закрите.

Матеріали спрови про знесення будинку на Варшавській, 22 передали до Верховного суду, адже Восьмий апеляційний адмінсуд закрив попереднє провадження через зареєстроване право власності на квартири. Про це під час брифінгу повідомив керівник юридичного відділу інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів.

Читайте також: Де у Львові не радять купувати житло. Мапа незаконних забудов

За його словами, на місці новобудови був старий будинок площею приблизно 80 кв. м на місці якого й поали будувати 6-поверхівку без належно оформленої документації на земельну ділянку та містобудівних умов і обмежень.

«Касаційний суд буде розглядати справу повторно. Поки що впровадження цієї справи закрите. Замовник будівництва має багато штрафів, йдеться про понад півмільйона гривень. Однак ГО "Наше ідеальне місто" не має на рахунку жодних коштів, тому штрафи з них стягнути фактично станом на зараз неможливо», — каже він.

За словами мешканців, які придбали в цьому будинку квартири, забудовник на дзвінки не відповідає. Водночас офісне приміщення, яке він орендував на вул. Шота Руставелі у Львові, зараз пусте.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv один із засновників обслуговуючого кооперативу «Варшава хоум» Мирон Кульчицький, будинок збудували відповідно до проекту на ділянці, яка перебувала в оренді кооперативу та в межах наявного будинку, що був у його власності.

«Завершальні роботи виконують виключно за кошти кооперативу. Бурхлива "діяльність» архітектурно-будівельної інспекції, що виражається в написанні абсурдних позовів (це не моє судження, їхню некомпетентність довелм в судовому порядку) та непослідовності дій, свідчить тільки про те, що в когось є нестримне бажання завдати цьому проекту репутаційної шкоди», — вважає Мирон Кульчицький.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

Нагадаємо, що 29 березня Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав забудовника ГО «Наше ідеальне місто» знести шестиповерхівку на вулиці Варшавській, 22, яку звели без відповідних дозволів. Будівництво виконував обслуговуючий кооператив «Варшава хоум», який заснували Олександр Буряк, Дмитро Вознічка та Мирон Кульчицький. Вони також є засновниками обслуговуючих кооперативів «Вілла Варшава» (вул. Варшавська, 54) та «Престиж житло» (вул. Уманська, 4), що, за словами Святослава Кіндратіва, теж не мають дозволів.

Після цього рішення стало відомо, що власник будинку встиг оформити право власності на квартири. 9 серпня Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відкрив касаційне провадження. Наразі рішення не прийняте.

Ольга Коваль


Читайте також:
1 Жовтня, 2019 05:19
А Йоханий бабай наш садовий, і чаплінський, жирна свиня, нагребли бабла, а тепер можна і тихо зліняти, наприклад, у Польщу(Європа!!!), і жити - пріпєваючи.
11 Вересня, 2019 20:19
666 ... з КОЖНОЇ (!) будівлі-секції новобудови міська влада отримує від забудовника такий собі інвестиційний внесок ... оті самі півмільйона гривень наразі ... наотримували мільярди ... (я можу бути неточним , але сума вимірюється вже не одним мільярдом гривень ) ... ці кошти мали б піти на розбудову отої т.з. інфраструктури міста ... а куди вони(ті кошти від забудовників) пішли ? ... розкажіть людям , замість займатися бла-бла-бла , заговорювати конкретне питання і об.се.рати забудовників ... певне не користі заради , а тільки справедливості для ? ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!