Забудовник, що зводить десятий будинок біля автовокзалу, відновить парк Архангела Михаїла

2708 0
Концепція відновлення парку передбачає комплексне оновлення із облаштуванням окремих ігрових мінізон, місць для відпочинку мешканців та пікніків, спортивних зон, тераси біля води тощо.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові відбулись презентація та громадське обговорення концепції облаштування парку Архангела Михаїла, що поблизу автовокзалу на вул. Стрийській. Витрати, пов’язані з розробкою проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг і капітального ремонту парку, має забезпечити ТзОВ «Метгал». Цей забудовник звів уже десять ЖК поруч з автовокзалом. У процесі будівництва цієї компанії ще один будинок, який зводять поряд з парком. 

Рішення про надання ЛКП «Зелений Львів» функцій замовника на капітальний ремонт парку виконком ЛМР ухвалив влітку цього року. Концепція відновлення (атмфосера загадкового лісу), яку розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» за фінансування забудовника «Метгал», передбачає його комплексне оновлення із облаштуванням низки локацій, зокрема:

  • окремих ігрових мінізон,
  • місць для відпочинку мешканців та пікніків,
  • спортивних зон, тераси біля води,
  • тренувально-вигульного майданчику для собак,
  • арт-об’єктів. 

 

Парк має бути сучасним, інтерактивним, але водночас передавати атмосферу лісу. Простору хочуть надати настрою умиротворення та спокою, при цьому сформувавши місце для зустрічі та облаштувавши інсталяції ланшафтного мистецтва. Загалом у парку має бути три зони: освітньо-ігрова дитяча зона, місця для відпочинку та пікніків і майданчик для вигулу собак.

Читайте також: У Львові знесуть будівлі та зведуть ЖК із терасою. Візуалізація

ЖК поблизу

ТОВ «Метгал» збудував поруч зі Стрийським автовокзалом уже 9 будинків, а роботи з будівництва десятого будинку ведуться поруч з парком Архангела Михаїла.  

Читайте також: У Львові зріжуть понад 120 дерев і кущів для будівництва нового корпусу ліцею №80

 
– парк Архангела Михаїла, 2 – Стрийський автовокзал, 3 – ЖК «Новий» (вул. Стрийська, 189, 197), 4 – ЖК «Новий» (вул. Стрийська, 195)
 
 
ЖК «Арена» (вул. Стрийська, 127)
 
Також зазначимо, що поряд з парком Архагнела Михаїла ведеться ще одне будівництво – добудовують комплекс «Леополь Таун», у якому здали вже 6 з 7 будинків. Влітку цього року у процесі будівництва цей забудовник закопав будівельне сміття на території парку Архангела Михаїла.
 
 
 
ЖК «Леополь Таун» (вул. Стрийська, 111в)
 

За даними YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю «Метгал» зареєстроване у Львові 2020 року на вул. Карла Мікльоша. Керівником і кінцевим бенефіціаром ТОВ є львів’янин Мирон Фарович. Серед бенефіціарів також львів’янин Борис Стадник. Вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель, виробництво металевих дверей і вікон, холодне штампування та гнуття, неспеціалізована оптова торгівля.

Читайте також: На території колишнього винзаводу на Підзамчі збудують офісний центр

Нагадаємо, коли львівські архітектори Микола Столяров і Валеріан Сагайдаковський проєктували автовокзал, то за ним більше нічого не мало бути. Тут передбачали кінець міста. Однак згодом виник ще один район, який стрімко почав розвиватися після відкриття «Арени Львів». 

Упродовж років місто не передбачало коштів на відновлення парку Архангела Михаїла біля Стрийського автовокзалу. Ще у травні 2019-го року львів’яни створили петицію про відновлення парку, яка набрала пів тисячі голосів. Пізніше депутати ЛМР під час засідання підтримали цю петицію. Торік Львівська міська рада затвердила межі парку.

Як пояснював у коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, інвестор, компанії, яка зводить житло поблизу, планує витратити на реконструкцію парку приблизно 3 мільйони гривень. Утім повна вартість робіт, а також самої проєктно-кошторисної документації, ще невідома. 

Софія Шавранська
Фото: Твоє місто, google maps
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!