Забудовники більше не сплачуватимуть інвестиційного внеску. Скільки втратить від цього Львів

6134 0
У 2019 році місто отримало 190 мільйонів гривень інвестиційного внеску, у 2020 році 156 мільйонів.
Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Із 2021 року набувають сили зміни до законодавства, відповідно до яких забудовники не сплачуватимуть пайовий внесок у розвиток інфраструктури. Місто втратить значні суми коштів у майбутньому. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіла директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Читайте також: Львів цього року понад 200 млн грн планує скерувати на виплату лізингу

«Минулі роки це були значні суми, у 2019 році місто отримало 190 мільйонів, у 2020 році 156 мільйонів. Зараз ми плануємо отримати 150 мільйонів внесків від забудовників за договорами, які уклали попередньо. Зараз діють перехідні положення, але у майбутньому місто не отримуватиме цих коштів», – пояснює вона.  

Читайте також: У Львові прийняли бюджет на 2021 рік

Нагадаємо, у Львові тривають обговорення проєкту бюджету розвитку Львівської ОТГ на 2021 рік. Відповідно до запропонованого виконавчими органами ЛМР проєкту, він становитиме 3 мільярди 617 мільйонів гривень. Бюджет розвитку прийматимуть на початку лютого, до того його розглядатиме виконавчий комітет.  Левову частку бюджету розвитку – 1 мільярд 667 мільйонів пропонують скерувати на капітальні ремонти. Зокрема інфраструктура та ремонти доріг – 668 мільйонів. Підтримка безперебійної діяльності ЛКП – 451 мільйони.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!