Київ

Забудову ТЦ «Полярний» на Мінському масиві хочуть скасувати. Зареєстровано проєкт

2482 0
У Київраді зареєстровано проєкт рішення, яким може бути вирішено резонансну проблему забудови висотками територію ТЦ «Полярний» у Мінському масиві на вул. Петра Калнишевського, 2.

Міські депутати відреагували на електронну петицію 2021 року проти знесення ТЦ «Полярний» та будівництва на його місці 5 житлових багатоверхівок, та зареєстрували проєкт про відмову забудовнику поновити договір на оренду землі. Про це інформує Олександр Кучерявий, правозахисник та голова ГО «Міста і Села», а також автор петиції.
 
Проєкт рішення, у разі його підтримки Київрадою, унеможливить появу 5-ти багатоповерхівок на місці ТЦ «Полярний» і захистить права та інтереси мешканців Мінського масиву від незаконного будівництва. Ініційована у вересні 2021-го петиція зібрала більше 6000 підписів, її підтримала Київрада та особисто мер Києва Віталій Кличко. Мешканці району неодноразово протестували проти забудови ТЦ "Полярний". 24 жовтня 2021-го вони близько 200 жителів Мінського масиву провели ходу вулицями Києва в знак протесту проти забудови району "Марш за Мінський масив". 
 
Мова йде про договір оренди земельної ділянки для ПП «ХАРОН-ВЕСТОІЛ» під ТЦ Полярним, де забудовник "Інтергалбуд" екснардепа-регіонала Володимира Зубика хоче побудувати п’ять 25-поверхових житлових будинків. Місцеві мешканці та активісти вказували на відсутній ДПТ. А також на те, що на цій самій земельній ділянці (8000000000:78:134:0064) уже розташовані два житлові будинки №5 та №6 по вул. Калнишевського і підземний паркінг. У цих будинках є власники квартир, які не надавали своєї згоди про поновлення договору оренди земельної ділянки на якій знаходиться їх приватна власність. Крім того, вони письмово подали до Київради свої заперечення проти цього і просили зробити поділ ділянки як того передбачає законодавство.
 
Проєкт рішення про відмову ПП «Харон-Вестоіл» в поновленні договору оренди земельної ділянки зареєстрована 23 березня, опублікований на сайті КМР 24 березня. Проєкт подали міські депутати Владислав Трубіцин, Андрій Вітренко, Євгенія Кулеба, Євген Кузьменко, Вікторія Бурдукова, Олена Говорова, Георгій Зантарая, Микола Конопелько та Михайло Присяжнюк.
 
"Далі потрібно пройти профільні комісії Київради та просити депутатів всіх фракцій підтримати цей проєкт рішення, а також відмовити в затвердженні альтернативному проєкту рішення про поновлення договору оренди ПП «Харон-Вестоіл»", - пише Олександр Кучерявий.
 
13 жовтня 2022 року закінчився термін договору оренди комунальної земельної ділянки площею 4,6 га на вулиці Калнишевського, 2. 17 березня комісія з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою відхилила проект рішення про поновлення "Інтергалбуду" оренди землі. Хоча перед тим, у грудні минулого року комісія з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Київради підтримала забудовника.
 
Наразі очікується розгляд цього проекту рішення на головній комісій з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Київради.

 

ТЕГИ: забудова

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!