Задля пам’ятника депортованим у Львові зрізали 5 дерев

1983 2
Нові дерева у сквері «На Снопківській» висаджувати не планують.
Фото: Роман Мельник / Facebook

Фото: Роман Мельник / Facebook

Під час будівництва пам’ятника депортованим українцям на території скверу «На Снопківській» зрізали п’ять дерев. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Львівської міської ради Віктор Дубиняк.

«Наразі ми реконструюємо парк за кошти бюджету розвитку та зводимо там пам’ятник українцям, які стали жертвами депортації. У межах цього проекту зрізали 5 дерев і на це є всі дозвільні документи. На цьому самому місці нових дерев не висаджуватимуть, бо їх зрізали якраз, щоб пам’ятник видно було», – сказав Віктор Дубиняк.

Візуалізація пам’ятика депортованим

Згідно з даними системи Prozorro, вартість будівництва пам’ятника становить 1,38 млн гривень. Його спороджують посеред трамвайного кільця на зупинці «Академія мистецтв» на звернення Товариства лемків. У результаті аукціону роботи виконуватиме ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району». У межах реконструкції тут також встановлять смітники та лавки. Крім цього, у технічній документації до проекту вказане висадження 10 дерев, однак де їх висаджуватимуть поки що не повідомляють.

Фото Романа Мельника у Facebook-спільноті Нас не питали


Читайте також:
22 Жовтня, 2018 19:41
L. До речі, навздогін, думаю, люди, яким ви зібралися поставити той несмак, самі би хотіли потримати вас за горло.
22 Жовтня, 2018 19:40
L. Слухайте, ви там реально подуріли з тими пам'ятниками чи як? Ви хоч раз можете ОЗЕЛЕНИТИ місто і зробити його КОМФОРТНИМ в першу чергу для самих ЛЬВІВ'ЯН? Люди в ЖЖ збирають гроші через "краудфандінг" на озеленення власноруч. І навіть той дріб'язок вкрай важко зібрати і реалізувати. А ви, бидлота, вмієте тільки нищити: один рагуль скаже різати, другий рагуль буде різати. На Кривоноса вже знищили сквер. Коли до Високого Замку вчепитесь своїми гнилими зубами? Чи на вул. Замковій вже вигадали нове супер-дороге одоробло побудувати, що навіть вул. Пекарська вважатиметься жебрацькою?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!