Загроза ракетного удару по Львівщині та нове відділення в обласній лікарні. Головне за добу

806 0
Коротко про головні події минулої доби.
Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський / Твоє Місто

Повітряна небезпека. Вчора, 9 листопада, у Львові та області сирени один раз сповіщали про повітряну тривогу. Від 13:02 до 14:28 була загроза удару крилатими ракетами з території білорусі, але небезпека не справдилася.

Джерело: голова Львівської ОВА Максим Козицький

Відключення електроенергії. Сьогодні, 10 листопада, на території Львівської області планово відключатимуть електроенергію – з 09:00 до 12:00 та з 16:00 до 21:00. Планові відключення застосовують у всіх областях України. Необхідно допомогти енергетикам тримати баланс в енергосистемі, пошкодженій через удари ворога.

Читайте також: Сьогодні у першій та другій половині дня на Львівщині відключатимуть світло

Евакуація переселенців. Двома евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 92 людини.

Перетин кордону. До Перемишля зі Львівщини потягами вирушили 535 осіб.

Через пункти пропуску у Львівській області з України виїхали 17 тисяч 825 людей. На в'їзд оформили 16 тисяч 41 українця.

Правоохоронні органи. Поліція області опрацювала 1322 звернення щодо підозрілих осіб та об‘єктів.

Медицина. У Львівській обласній клінічній лікарні після ремонту відкрили один з реанімаційних залів відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Також відділення обладнали сучасною апаратурою, зокрема апаратами штучної вентиляції легень і моніторами пацієнта, рентгенапаратом. Ремонт відділення провели за кошти обласної клінічної лікарні та Опікунської ради лікарні, обласного бюджету та допомоги мережі торговельних центрів «Епіцентр». Вартість ремонту становить близько 300 тисяч грн.

Соціальна допомога. На Львівщині надають продовольчу допомогу найбільш вразливим категоріям громадян, зокрема внутрішньо переміщеним особам, пенсіонерам і тим, хто перебуває на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування. Отримати її можна за місцем фактичного перебування в обласних центрах або ж у громадах. Номер гарячої лінії Львівської ОВА та які документи необхідно мати зі собою – тут.

 

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!