Загроза ракетних та авіаційних ударів з боку білорусі зростає, – Генштаб

2804 0
На відстань до 50 км від кордону України агресор перемістив «Іскандер-М».
Фото умовне/Іскандер-М

Фото умовне/Іскандер-М

Зростає загроза завдання ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави з території республіки білорусь. Агресор перемістив дивізіон ОТРК «Іскандер-М» до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог не припиняє інтенсивного вогневого впливу уздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому, Слобожанському та Південнобузькому операційних районах. Найбільша активність бойових дій відзначається у Донецькому операційному районі, а саме неподалік Лисичанська та Сєверодонецька.

Читайте також: Російська армія нанесла по Україні майже півтори тисячі ракетних ударів, – Зеленський

Коротко на напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил білорусі продовжують прикривати ділянки білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях.
  • На Сіверському напрямку противник продовжую заходи, щоб посилити прикриття українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та недопущення перекидання наших військ на інші напрямки. Відзначено інженерне обладнання позицій в районах міжнародного автомобільного пункту пропуску «Погар» та населеного пункту Случовськ Брянської області.
  • Ворог завдав авіаційного удару по позиціях наших військ в районі населеного пункту Білопілля Сумської області.
  • На Харківському напрямку угруповання противника основні зусилля утримує на зайнятих позицій та покращує свої тактичні положення. Зокрема, проводить штурмові дії з метою закріплення на західній та північній околицях населеного пункту Тернова.
  • На Слов’янському напрямку підрозділи ворога готуються до відновлення наступу. Агресор, для підтримки наступальних дій, розгорнув у південній частині міста Ізюм додаткові підрозділи ствольної артилерії.
  • На Донецькому напрямку противник зосереджений на наступальних операціях з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк з подальшим виходом на адміністративний кордон Луганської області.
  • На Лиманському напрямку можливе форсування противником річки Сіверський Донець на ділянці Дронівка – Білогорівка. Для вогневого прикриття форсування загарбники розгорнули підрозділи реактивної та ствольної артилерії.
  • На Сєверодонецькому напрямку противник, за підтримки артилерії, веде штурмові дії в напрямках Тошківка та Устинівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог покращив тактичне положення у районі населеного пункту Василівка.
  • На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках ворог здійснював вогневе ураження наших підрозділів із застосуванням артилерії та авіації.
  • На Запорізькому напрямку окупанти посилюють угруповання військ для поновлення наступальних дій у напрямку Василівка – Кам’янське. Здійснюють перегрупування.
  • На Південнобузькому напрямку вороги намагаються продовжити утримувати зайняті рубежі.
  • На Криворізькому та Миколаївському напрямках не припиняють артилерійські обстріли позицій наших військ.

 

У Чорноморській та Азовській операційних зонах обстановка суттєвих змін не зазнала. Ворог продовжує використовувати тактику терору проти українського цивільного населення на захоплених територіях, триває погіршення соціально-економічної ситуації на півдні та сході України.

Читайте також: У Генштабі попередили про загрозу ракетних ударів та артилерійських обстрілів з білорусі

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили 16 атак ворога, знищили 8 танків, 22 одиниці бойової броньованої техніки та один ворожий автомобіль. Авіаційні підрозділи Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищили 6 БпЛА, ворожу крилату ракету та 30 бойових броньованих машин.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни російська армія завдала по Україні 1474 ракетні удари, застосувавши 2275 різних ракет. Більшість ракетних ударів росія нанесла по цивільних об'єктах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!