Загроза удару дроном та евакуація переселенців. Головне за добу на Львівщині

2007 0
Коротко про головні події доби у Львові та області.

Повітряна тривога. У п’ятницю, 4 листопада о 05:09 у Львівській області сирени сповіщали про повітряну тривогу. Була загроза удару БпЛА з південно-східного напрямку. На територію Львівської області прилетів іранський дрон «Шахід». Його успішно збили сили ППО, руйнувань та постраждалих немає.

Джерело: очільник Львівської ОВА Максим Козицький

Читайте також: Сьогодні на Львівщині приземлили іранський «Шахід»

Відключення електроенергії. Станом на цю годину графіків погодинного чи аварійного відключення електроенергії на 4 листопада у Львівській області не запроваджували. Але за розпорядженням НЕК «Укренерго» це можуть зробити будь-якої миті. До цього вдаються, якщо виникають проблеми з балансом в енергосистемі України.

Як підготуватися до можливого відключення електроенергії і як вмикати прилади, коли живлення відновлять, за посиланням. Перевірити інформацію про відключення за вашою адресою можна на ресурсах «Львівобленерго».

Евакуація переселенців. Двома евакуаційними потягами у Львів прибули ще 150 осіб.

Також чотирма потягами у Перемишль зі Львівщини вирушили 545 людей.

Читайте також: Ракетні обстріли енергосистеми обходяться Україні в сотні мільйонів євро

Кордон. Через пункти пропуску у Львівській області з України за добу виїхали 19 тисяч 901 особа. Повернулися – 15 тисяч 452 українці.

Правоохоронці. Поліція області опрацювала 1225 звернень щодо підозрілих людей та об‘єктів.

Благодійна допомога. Благодійний фонд SMART Medical Aid передав технічні засоби для реабілітації обласному центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю. Серед них – вертикалізатори та дитячі ортопедичні крісла, ортопедичний стілець, крісло для сидіння з електроприводом, а також педіатричне пересувне крісло. Передача відбулась у межах проєкту «Без бар'єрів», який реалізовує Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА у співпраці з цим благодійним фондом.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!