Загрози вторгнення білоруських військ в Україну поки немає, – Подоляк у Львові

1132 0
Мобілізації військ, готових до прямого вторгнення, наразі не спостерігають.

Раніше розвідка повідомляла, що біля кордону з Україною Білорусь зосередила велику кількість танків і, ймовірно, розпочне вторгнення на територію нашої держави. В Офісі президента вважають, що такий крок з білоруського боку поки що не є реальним. Наразі не спостерігається мобілізації, потрібної для повномасштабного вторгнення в Україну білоруських військ. Про це на брифінгу у Львові повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також: Білоруси блокують рух залізницею, аби ускладнити пересування воєнних вантажів

«На сьогодні, прямо на зараз, немає мобілізації в тому обсязі, яка достатня для того, щоб Білорусь прийняла участь в бойових діях. Тобто Білорусь не буде приймати, сьогодні вона не приймає і принаймні у нас немає інформації, що вона готова прийняти участь у бойових діях на стороні російської федерації. Це підкреслює офіційна інформація. Так, Білорусь надала свою територію для інфраструктурних дій російської армії в рамках союзних відносин між ними, але не більше того», – заявив Подоляк.

Нагадаємо, раніше розвідка Міноборони повідомляла, що на білоруському-українському кордоні перебуває близько 300 танків. росія готує свідому провокацію, щоб під цим приводом ввести білоруські війська.

Згодом у Пентагоні США заявили, що не бачать ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну, на яку тиждень тому напала Росія. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!