Сьогодні у Львові попрощаються з Олександром Полюховичем і Ксенією Грициною, що загинули на війні

2351 0
Мешканців закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від розважальних заходів і святкувань.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 17 вересня, у Львові попрощаються з Олександром Полюховичем та Ксенією Грициною, які загинули у боротьбі з російськими окупантами. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

О 10.00 розпочнеться Чин похорону у Гарнізонному храмі, о 10.30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Читайте також: В бою за Україну загинув 36-річний герой зі Львівщини Сергій Дякунович

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. На будівлях вздовж маршруту колон вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. 

Для довідки

Олександр Полюхович (13.08.1974-11.09.2022) – уродженець села Серники Рівненської області. В 11-місячному віці разом із сім’єю переїхав до села Терло Львівської області. Навчався у закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Терла Хирівської міської ради Самбірського району. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка». Мешканців закликають долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від розважальних заходів і святкувань. 

У мирний час був приватним підприємцем. Захоплювався стрільбою з лука. У 2014-2015 роках займався волонтерською діяльністю. Із перших днів повномасштабного вторгнення росії добровольцем пішов на війну. Служив у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

Читайте також: На війні за Україну загинув львів’янин, спортсмен Дмитро Сидорук

В Олександра Полюховича залишилися донька, син, дружина, батько та сестра.

Ксенія Грицина (27.04.1993-11.09.2022) – уродженка села Вишнівчик Хмельницької області, навчалася у середній загальноосвітній школі №32 міста Львова. Згодом вступила до Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну міста Львова, здобула спеціальність «кухар-кондитер». У мирний час працювала у сфері торгівлі.

У 2021 році підписала контракт із Збройними Силами України, розпочала кар’єру військовослужбовиці і згодом стала «бойовою медикинею». Під час служби отримала звання «молодший сержант». Із початком повномасштабного вторгнення захищала Україну у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Брала участь у боях за Попасну.

У Ксенії Грицини залишилися мама, брат та 4-річний син.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Антоніна Костик
Фото: ЛМР
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!