Західноукраїнський дитячий медцентр проти ліквідації лікарні та їх влиття в інший центр

4772 0
Колектив лікарні підготував відкритий лист та обурений рішенням керівництва області.
Фото: google.com

Фото: google.com

Колектив Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру обурені ліквідацією двох медичних закладів обласного підпорядкування – їхнього та Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ та злиттям їх у нове комунальне некомерційне підприємство. Про це йдеться у відкритому листі ЗУСДМЦ.

Читайте також: У Львові планують створити регіональний клінічний центр медицини дитинства, об’єднавши дві дитячі лікарні

«Колектив «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» висловлює глибоке обурення ініціативою, оприлюдненою представником Львівської обласної військової адміністрації О. Чемерисом, директором департаменту охорони здоров’я, та представниками Львівської обласної ради: Ю. Холодом, заступником голови ЛОР, А. Ярмолою, головою постійної комісії ЛОР з питань охорони здоров’я та материнства, Р. Добошем, заступником голови постійної комісії майнових прав ЛОР, та А. Буряком, першим заступником начальника управління майном спільної власності ЛОР, щодо ліквідації двох медичних закладів обласного підпорядкування: КНП ЛОР ЗУСДМЦ та ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

Метою ліквідації обласної дитячої лікарні та регіонального дитячого медичного центру є створення нового комунального некомерційного підприємства шляхом злиття двох вище вказаних закладів охорони здоров’я.

У проєкті рішення Львівської обласної ради ми вбачаємо суб’єктивність та упередженість намірів ініціаторів цього «проєкту ліквідації-об’єднання», – йдеться у відкритому листі.

Читайте також: Велике об'єднання лікарень Львова, або Чого чекати від нововведень

На думку колективу, запланована реорганізація, що передбачає ліквідацію двох дитячих медичних закладів обласного підпорядкування, призведе до відтоку висококваліфікованих спеціалістів зі світовими іменами у галузі медицини, погіршення умов праці; втрати бренду ЗУСДМЦ та іміджу, який формувався впродовж десятиліть; втрати довіри світової медичної спільноти та спонсорів, причетних до створення та розвитку однієї з найуспішніших клінік України. Це все може зумовити негативні для пацієнтів наслідки.

«Колектив ЗУСДМЦ вважає, що ліквідація двох дитячих медичних закладів дестабілізує налагоджений процес надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню не лише Львівщини, а й усієї України», – йдеться у листі.

Нагадаємо, що у Львові хочуть створити комунальне некомерційне підприємство «Львівський регіональний клінічний центр медицини дитинства», об’єднавши дві дитячі лікарні – Львівську обласну дитячу клінічну лікарню ОХМАТДИТ та Західноукраїнський дитячий медичний центр. За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської області Ореста Чемериса та опікунів лікарні, об’єднання дозволить обласним лікарням оптимізувати процеси на користь маленького пацієнта.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!