Захоплення Бучаводоканалу: СБУ повідомила про підозру групі рейдерів, якими виявились добробати

546 0
Служба безпеки України повідомила про підозру організаторам рейдерського захоплення Бучаводоканалу.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки ідентифікувала всіх учасників спроби рейдерського захоплення комунального підприємства «Бучаводоканал» у Київській області. Серед організаторів злочину – керівництво місцевого добровольчого формування.

Слідство встановило, що у серпні минулого року 10 озброєних добробатівців незаконно увірвалися на територію об'єкта водопостачання, який перебуває в комунальній власності Бучанської міськради, після чого зловмисники заблокували пересування чотирьох його працівників. Погрожуючи фізичною розправою, рейдери не допускали комунальників до техобслуговування водонапірного пункту та насосів, що спричинило перебої у водозабезпеченні міста.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів, а також у штабі добровольчого формування та приміщенні Ірпінської міської ради, правоохоронці виявили незареєстровану автоматичну зброю та понад 250 набоїв різного калібру.

Наразі трьом організаторам рейдерського захоплення повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Крім цього, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисників за ч. 2 ст. 341 Кримінального кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомляється, що СБУ продовжує розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Нагадаємо, в.о. глави СБУ Василь Малюк 1 лютого анонсував низку масштабних оперативно-слідчих заходів, спрямованих на боротьбу із внутрішнім ворогом, після чого послідували гучні обшуки у високих кабінетах, зокрема, у бізнесмена Ігоря Коломойського, екскерівника МВС Арсена Авакова та нардепа-забудовника Вадима Столара, а також до низки державних структур.

Ігор Ющенко

Фото: СБУ

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!